IJskristallen in de hoofdrol. Collectief genieten van de natuur overgoten door een zweempje winter. Rond Lage Vuursche opnieuw afsluitingen

Naarden-Vesting in winterkleed.
© Linda Muijs
Naarden, Lage Vuursche

Echte winters hebben we eigenlijk al een beetje afgeschreven. Geen wonder dus dat opwinding ons bevangt als de vorst ons een flitsbezoek brengt.

Massaal trokken we de afgelopen dagen naar buiten om te genieten van een zweempje winter. IJzig wit opgevroren velden en bomen. Prachtig om te zien. Dus fotografeerden we er dit weekend lustig op los. Een deel van die foto’s belandde in de mailbox van de redactie van De Gooi- en Eemlander. Prachtige beelden waarin ijskristallen de hoofdrol spelen. Onder die inzendingen ook deze foto van Linda Muijs, die zij zaterdagochtend maakte in Naarden-Vesting.

Grote drukte Lage Vuursche

Overigens zorgden de ijzige schoonheid en het zonnetje dat zich regelmatig liet zien ook voor een grote drukte in de natuurgebieden. Rond Lage Vuursche had dat tot gevolg dat de toegangswegen zowel zaterdag- als zondagmiddag moesten worden afgesloten, omdat de parkeerruimte in het dorp overvol waren. Zo vol, dat afstand houden op parkeerterreinen en in de Dorpsstraat nauwelijks meer mogelijk was.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Caspar Huurdeman

De bezoekers negeerden massaal een oproep die de gemeente Baarn zondag even na het middaguur deed om niet met de auto naar Lage Vuursche te komen. ’Wie vandaag met de auto komt, zorg ervoor dat opnieuw afsluitingen nodig zijn. Recreëer in uw eigen buurt, pak de fiets of ga lopen’, was de boodschap, die niet bij iedereen binnenkwam.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.