Premium

Burgemeester Broertjes breekt anti-lockdown-demonstratie in Hilversum voortijdig af. Publiek houdt te weinig afstand en muziek is te hard. Organisator is woedend: ’Ik ga aangifte doen’ [update]

Tinus Koops is woedend dat de demonstratie voortijdig is afgebroken door burgemeester Pieter Broertjes
© Foto: STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes heeft zondagmiddag ingegrepen bij de anti-lockdown demonstratie op het Marktplein. Om half vier moest de stekker eruit omdat de organisatie Nederland in Opstand en de aanhangers zich volgens Broertjes niet aan de afspraken hielden. Er is een aanhouding verricht. Dat ging om iemand die een shirt aanhad met daarop teksten met doodsbedreigingen aan het adres van Mark Rutte.

Er werd te weinig afstand gehouden, er werd gedanst en de muziek was te hard. Dat waren de argumenten om in te grijpen. Het gezicht van Nederland in Opstand, Tinus Koops, reageert woedend op de actie van Broertjes en zegt maandag aangifte te doen tegen de burgemeester voor ’het breken van zijn ambt’. ,,Hij mag deze demonstratie niet om deze redenen verbieden. Ik heb onze advocaat er al op gezet. En ik leg ook een claim van zeker 450 euro bij hem neer omdat we anderhalf uur eerder moesten stoppen met geluid en andere apparatuur. Die kosten hebben we wel gemaakt.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.