Nieuwjaarsconcert Hilversum niet in de Vituskerk, maar via een livestream uit het MCO

Het nieuwjaarsconcert in 2020, gewoon in de Vituskerk.
© foto STUDIO KASTERMANS
Hilversum

Vanwege corona is besloten om de traditiegetrouwe Vituskerk als locatie voor het nieuwjaarsconcert van de gemeente Hilversum te verruilen voor het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Het concert zal alleen te volgen zijn via een livestream.

Burgemeester Pieter Broertjes is blij dat het concert op deze manier doorgang kan vinden: „Het is fijn dat we elkaar zo toch het nieuwe jaar in te luiden en hoopvol te beginnen.” Het thema van het concert is ’En nu?’ „Dat verwijst naar de positieve draad die we hopelijk snel met elkaar op kunnen pakken”, aldus Broertjes. „Het Radio Filharmonisch Orkest is een samenwerking aangegaan met de jonge componist Karmit Fadael. Zij componeerde speciaal voor dit nieuwjaarsconcert een nieuw stuk ’Parting’. De compositie beleeft zijn wereldpremière bij ons, dat is toch prachtig?”

Naast Fadael is de 20-jarige violiste Charlotte Spruit als soliste te zien en te horen via de livestream. Ook de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester ontbreekt niet, de gemeentespeld wordt uitgereikt en er zijn bijdrages van de leerlingen van groep 8 van de Lorentzschool en de Paulusschool. De presentatie van de avond is in handen van Nanette Bakker.

Het concert wordt op 12 januari live uitgezonden. Van 19.30 tot 21.00 uur wordt het programma aangeboden via livestream op www.hilversum.nl/nieuwjaarsconcert. Het programma is ook op televisie te volgen bij Ziggo op kanaal 36 en via KPN op kanaal 1379.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.