Premium

Dit is de nieuwe teststraat van de GGD in Hilversum. Een imposant tentendorpje op het Arenapark. ’We kunnen nu 1.540 testen per dag doen’

Op het parkeerterrein van Nike op het Hilversumse Arenapark is de nieuwe drive thru teststraat met vier banen van de GGD Gooi en Vechtstreek opgezet.
© Foto’s Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

Het is oorverdovend stil op bedrijventerrein Arenapark in Hilversum. Het Europees hoofdkwartier van Nike staat sinds de uitbraak van corona leeg. En ook in het naastgelegen pand van de Rabobank zijn de lichten donderdag uit. Over het uitgestorven parkeerterrein van Nike loopt een hovenier wat verloren rond. Hij verbreekt af en toe de stilte met zijn bladblazer.

De rust op het kantorenterrein is vanaf vrijdag voorbij. Dan neemt de GGD Gooi en Vechtstreek de nieuwe coronateststraat aan de Athene ingeklemd tussen Nike en de Rabobank in gebruik. De teststraat bij sportcentrum de Zandzee in Bussum gaat dicht. Daar is donderdagmiddag het laatste wattenstaafje in keel en neus gestoken. De grote teststraat bij zwembad de Sijsjesberg in Huizen, die sinds eind oktober operationeel is, blijft open.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.