Premium

Plannen voor woningbouw Borrebos stilgelegd, paleis op zoek naar alternatief met meer behoud van natuur; Maya Meijer: ’Nieuwe plan wordt een stuk eleganter’ [update]

Paleis Soestdijk.
© archieffoto studio kastermans
Baarn

MeyerBergman Erfgoed Groep gaat op zoek naar een alternatief woningbouwplan op het marechausseeterrein in het Borrebos naast paleis Soestdijk. Dit heeft de paleiseigenaar laten weten aan de gemeente Baarn. De behandeling van de plannen in de gemeenteraad wordt uitgesteld, aangezien de planning van maart niet langer realistisch is. ,,We werken aan een eleganter ontwerp”, zegt paleiseigenaar Maya Meijer.

De MeyerBergman Erfgoed Groep (MBE) zegt de plannen te willen heroverwegen vanwege de vele inspraakreacties, de publieke opinie en de kritische kanttekeningen die ook in de gemeenteraad zijn geplaatst bij de geplande woningbouw in het Borrebos rond de marechausseekazerne. De paleiseigenaar was van plan op en rond het vroegere marechausseeterrein tien appartementengebouwen te bouwen met in totaal zo’n tachtig woningen erin, en uiteraard de benodigde infrastructuur erbij. Dit gaat ten koste van een deel van het Borrebos, dat dan gekapt zal moeten worden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.