Premium

GGD Gooi en Vechtstreek start met 250 prikken per dag voor verpleeghuispersoneel. Aparte kamer voor mensen met prikangst

De GGD’en in het hele land bouwen priklocaties op zoals hier in het evenementencomplex Expo Houten waar de GGD Utrecht 8 januari begint met het vaccineren tegen het coronavirus.
© Foto: ANP
Huizen

Op de centrale vaccinatielocatie bij Visio in Huizen gaat de GGD Gooi en Vechtstreek vanaf 15 januari 250 prikken per dag zetten bij zorgmedewerkers van de verpleeghuizen in de regio. De eerste dagen zijn al helemaal volgeboekt melden Johanna Verboom en Kim Driessen, teammanagers corona van de regionale gezondheidsdienst.

,,De coronavaccins waar we mee starten worden centraal verdeeld over Nederland. Wij krijgen er dagelijks 250 aangeleverd”, zegt Verboom. Alles loopt op schema voor het grootschalig vaccinatieproces. Maandag start de GGD met het inrichten van de priklocatie. Dat gebeurt in eerste instantie in een bestaande ruimte van Visio, pas in een later stadium als de grote groep inwoners van de regio aan de beurt is, wordt buiten op het terrein van Visio een prikpaviljoen opgebouwd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.