Gooische bol van Kees is een caloriebommetje. ’Met chocolade en kaneelsuiker, moet kunnen’ Hilversumse horecaman van Puur Smaeck sluit moeilijk jaar af met marathon oliebollen bakken
Half spelt en half bloem en net wat meer gist voor een extra luchtige bol. Dat zijn de geheimen van de oliebollen van Puur Smaeck. ,,Meer verklap ik niet hoor van het recept”, grijnst Kees Verhoeff van het Hilversumse restaurant. ,,O ja en bakken in olie van 170 graden.”
Duizenden oliebollen en appelflappen bakt Verhoeff met zijn collega’s en in de laatste dagen van dit moeilijke jaar voor horeca-ondernemers. ,,Het is een geintje, we redden er zeker de omzet van 2020 niet meer mee. Dit jaar hadden we weer tijd om te bakken. We hebben het een aantal jaren geleden een paar keer achter elkaar gedaan maar kregen het toch te druk in de feestmaand met het restuarant. Dit jaar is het een ander verhaal. Alle tijd om te bakken. Lekker samen bakken, en de Top 2000 luisteren. Toch nog een beetje gezelligheid.”