Negen engelen zijn nedergedaald in Hilversum. ’Teken van aandacht voor en verbinding met elkaar in deze bijzondere kersttijd’

De engel bij de oud-katholieke Vituskerk op het Melkpad.
© Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Hilversum

Op negen plekken in Hilversum zijn onlangs engelen neergedaald. Het gaat om een speurtocht voor kinderen. Die is onderdeel van het door de Regenboogkerk aan de Nassaulaan en St. Vituskerk aan het Melkpad bedachte alternatief voor de kinderkerstnacht: de actie Buurtengel.

Tot en met 6 januari zijn de engelen te bewonderen, ’als teken van aandacht voor en verbinding met elkaar in deze bijzondere kersttijd’. Kinderen worden gevraagd op zoek te gaan naar de hemelse wezens, die in samenwerking met Creatief Atelier Philadelphia zijn gemaakt. Vijf engelen zijn te vinden bij verzorgingshuizen en worden vergezeld van een brievenbus. Kinderen kunnen zelf een engel zijn door die bus te vullen met tekeningen en kaarten voor bewoners en medewerkers van de huizen.

Ook bij ziekenhuis Tergooi staat buiten een grote engel waar tekeningen en kaarten voor patiënten en personeel kunnen worden achtergelaten of waar een mooie boodschap op de engel zelf geschreven kan worden. Geestelijk verzorger Marieke Ridder zal de brievenbus regelmatig legen en de boodschappen in het ziekenhuis verspreiden.

Verder staat er een grote engel bij de voedselbank, die heel graag houdbaar voedsel (pakken, blikken, dozen) in ontvangst neemt. De laatste twee engelen staan bij de Regenboogkerk en de oud-katholieke Sint Vitus. Kinderen die daar op bezoek komen horen (via een QR-code) een kerstverhaal of een mooi kerstlied. Wie de actie Buurtengel wil steunen kan zelf een engel of een tekening ervan voor het raam hangen, zodat langslopende kinderen er nog meer tegen kunnen komen onderweg. Meer informatie over het project Buurtengel is te vinden op www.buurtengel.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.