Premium

Een mix van wonen en werken op het Soester TBS-terrein? Wethouder Harrie Dijkhuizen wil er ondanks de woningnood nog steeds niet aan; ’Een combinatie van woningen en bedrijven is vragen om problemen’

Het immense TBS-terrein dit voorjaar. Inmiddels zijn alle gebouwen gesloopt om plaats te maken voor bedrijvenpark De Kolken.
© archieffoto studio kastermans/alexander marks
Soest

Woningen op het TBS-terrein aan de Beckeringhstraat in Soest? Het was nee en het blijft nee. Het pleidooi van de acht Soester oppositiepartijen om met de eigenaren van het terrein te gaan praten over een combinatie van woningen en bedrijven op het enorme terrein van de vroegere putdekselfabriek kan niet op steun rekenen van wethouder Harrie Dijkhuizen: ,,Een combinatie van woningen en bedrijven is vragen om ellende.”

De druk op de woningmarkt is immens in Soest. Wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn vrijwel eindeloos, en ook op de koopmarkt is de vraag nauwelijks bij te benen. Tegelijk is het nog maar de vraag hoe het bedrijfsleven de coronacrisis uitkomt en of er straks dus wel behoefte is aan zoveel bedrijfsterrein. Dat bij elkaar opgeteld was voor de oppositiepartijen reden om opnieuw een lans te breken voor het idee om een deel van het TBS-terrein te gebruiken voor woningbouw. Ook de omwonenden zouden hier wel heil in zien.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.