Premium

Bossen rond Baarn en Lage Vuursche verreweg populairste en drukste recreatiegebieden van de provincie Utrecht; 2,25 miljoen bezoekers in 2019

De bossen in trekken is en blijft populair rond Baarn en Lage Vuursche.
© foto caspar huurdeman
Baarn

De bossen rond Baarn en Lage Vuursche zijn het populairste natuurgebied van de hele provincie Utrecht. Tegen de 2,25 miljoen wandelaars, fietsers, mountainbikers en andersoortige recreanten trokken vorig jaar de Baarnse en Vuursche bossen in, meer dan welk ander natuurgebied in de provincie dan ook. Gezien de coronadrukte van dit jaar zullen de cijfers over 2020 nog wel hoger liggen.

Dit blijkt uit het Bezoekersonderzoek Recreatiegebieden Utrecht 2019 dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd door NBTC-Nipo Research. Alleen Amelisweerd bij de stad Utrecht kan aan de Baarnse cijfers tippen, al blijft dat gebied op het gebied van ’unieke bezoekers’ ver achter ten opzichte van de bossen van landgoed Pijnenburg en Staatsbosbeheer rond Baarn en Lage Vuursche: 491.000 tegen 723.000. De bezoekersaantallen zijn overigens schattingen op basis van steekproeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.