Premium

Loosdrechtse ’croquetteurs’ strijken neer in het centrum van Huizen en brengen gezelligheid mee die in deze tijd node wordt gemist

George komt in zijn scootmobiel elke vrijdag en zaterdag een broodje kroket halen. Achter de kraam Jeffrey Leunenberg en Jos Viester (rechts).
© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Huizen

George komt elke vrijdag en zaterdag in zijn scootmobiel langs voor een broodje kroket. „Heerlijke kroketten hebben ze, hoor, goeie structuur”, roept hij uit. „Ze hebben hier echt een goede zet mee gedaan, er is gewoon vraag naar. En behalve Bakker Bart heb je hier verder niks.”

Wat George betreft mogen de Heeren van Loosdrecht dus ook na oud en nieuw met hun kraam in het Huizer centrum staan. Jos Viester van de Heeren van Loosdrecht: „Juist in deze coronatijd hebben mensen behoefte aan gezelligheid, dat merken we ook. Iedereen reageert zó positief. We staan hier nu voor het derde weekend. Vorige week was het echt een grijze golf hier, zo druk, iedereen vond het zo gezellig. We moesten echt een beetje uitkijken voor groepsvorming.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.