De Orchidee in Hilversum is - na negen jaar - klaar voor de verhuur: 30 appartementen in voormalige gemeentelijke ziekenhuisje

Hilversum

Het monument de Orchidee in Hilversum is officieel opgeleverd en klaar voor verhuur. Dudok Wonen heeft het gemeentelijk ziekenhuis gerenoveerd, verduurzaamd en gerevitaliseerd mét behoud van originele stijlkenmerken. Ook is een deel gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

In totaal zijn er nu 30 sociale huurappartementen en alle woningen hebben energielabel A++. Met de oplevering opent ook de expositie over dit duurzame project bij Vonk in de Wijk. Directeur-bestuurder Harro Zanting leverde samen met wethouder Bart Heller het project op.

Directeur-bestuurder Harro Zanting (rechts) leverde samen met wethouder Bart Heller het project op.
© Dudok Wonen

De Orchidee is sinds 2010 een beschermd monument. Het behouden van de originele stijlkenmerken was dan ook belangrijk voor de corporatie. Daarnaast is een later aangebouwd deel van het pand gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Warmtepomp

De Orchidee is volledig gasloos, iedere woning heeft een warmtepomp, op het nieuwbouwgedeelte liggen zonnepanelen en alle woningen hebben label A++. ,,De Orchidee is een van de eerste duurzaam gerenoveerde monumenten in Hilversum dat van het gas af is. En ook nog sociale woningbouw, dat maakt dit project heel bijzonder’, benadrukte wethouder Bart Heller bij de oplevering.

Negen jaar

De Orchidee bestaat nu uit vier gebouwen. Op die manier kan de woningcorporatie verschillende behoeften bedienen. ,,Ik ben trots dat we dit project na negen jaar op kunnen leveren”, aldus Harro Zanting, directeur-bestuurder van Dudok Wonen. De corporatie gaat tweekamerappartementen, grondgebonden tweekamerwoningen en studio’s verhuren. Een aantal woningen heeft een Frans balkon en een aantal woningen een kleine tuin. Ook verhuurt Dudok Wonen zes tweekamerappartementen aan een maatschappelijke instelling voor begeleid wonen.

Expositie

Bij Vonk in de Wijk in de oude Philipswinkel aan de Larenseweg komt een expositie over het project en duurzaamheid. Wanneer die te bezichtigen is, is afhankelijk van de maatregelen vanuit het RIVM. Zodra er meer bekend is, wordt dit gepubliceerd op de websites van Vonk in de Wijk en Dudok Wonen. De corporatie heeft een filmpje gemaakt over het bouwproject. Dat is te zien via Youtube.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.