Premium

Mevrouw Onrust woont al 66 jaar op de Prins Bernhardstraat en kijkt uit op de ’verwilderde’ huizen: ’Het zijn krotten en ze doen er niks aan’

Mevrouw Onrust en één van haar broers scheppen water uit hun huis. Nu wilde ze liever niet op de foto: ,,Ik blijf graag op de achtergrond.”
© Archieffoto Jan Pit
Hilversum

Op de Prins Bernhardstraat staan zes ,,verwilderde” huizen en een loods op de slooplijst. Sommige Hilversummers vinden het karakteristiek, andere spuuglelijk. Mevrouw Onrust (82) kijkt al 66 jaar uit op deze panden en vindt het een bende.

,,Weg met die oude troep en bouw er nieuwe Dudokhuisjes.” Dit is één van de tientallen reacties die onder een Facebookpost verschijnt van Nico Vink. Hij plaatste onlangs een foto van zes huisjes en een loods op de Prins Bernhardstraat, met de tekst: ,,Dit aangezicht is niet meer van deze tijd.” Maar niet iedereen deelt zijn mening en vindt juist dat dit stukje karakteristieke verwildering bij Hilversum hoort: ,,De spuuglelijke nieuw- en hoogbouw maken Hilversum tot een anonieme eenheidsworst.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.