Premium

Even via internet een school uitzoeken: open dagen geschrapt door corona. Ministerie waarschuwt scholen die toch ouders laten langskomen

Een echte scheikundeles meemaken in het echt mag even niet.
© Archieffoto
Amsterdam

En masse kopen we via internet. Maar op de digitale snelweg een school uitzoeken? Zolang het coronavirus rondwaart zijn open dagen geschrapt en zijn ouders en leerlingen aangewezen op digitale informatie. Niet alle scholen houden zich daar trouwens even strikt aan en houden toch fysieke ouderavonden.

Open dagen geschrapt door corona? Niet helemaal. Het internet is immers de hele dag open. Door de coronacrisis zijn scholen gedwongen om zich via internet in de etalage te zetten. Dat gebeurt met verve, zo is te zien op de websites van scholen. Alleen krijgen ouders en leerlingen geen compleet beeld van de school. Die moet je voelen en ruiken. Even een gesprekje met een docent of een leerling waarbij niet alleen de promotietaal uit de internetfilmpjes klinkt. Want welke school vertelt uit zichzelf nou hoeveel lessen er zijn uitgevallen? Of hoeveel vechtpartijen er nou echt elke dag zijn? Dat kan nu allemaal niet, of alleen via onlinebijeenkomsten.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.