Vrijstaande villa in Bussum door brand verwoest, files op A1 door hevige rookontwikkeling [update]

© Mizzle Media

© Mizzle Media

© Mizzle Media

1 / 3
Internetredactie
Bussum

Een woning aan de Amersfoortsestraatweg in Bussum is maandagmiddag grotendeels door brand verwoest. Bij de brand kwam veel rook vrij, het verkeer op de nabijgelegen A1 ondervond hier veel hinder van.

De brand brak omstreeks 14.00 uur uit in de vrijstaande villa met rieten dak. Meerdere brandweereenheden probeerden de brand te blussen, maar de vlammen sloegen urenlang uit het dak.

De situatie werd vanwege de hevige rookontwikkeling opgeschaald naar ’zeer grote brand’. In de loop van de middag werden extra brandweervoertuigen opgeroepen om te komen assisteren. Uiteindelijk werd besloten de brand gecontroleerd te laten uitbranden. Het dak stortte in.

Niemand raakte gewond, maar de schade aan de woning is groot. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

© Mizzle Media

Files en aanrijding

Het verkeer op de A1 ondervond veel hinder van de brand; de hevige rook zorgde in beide richtingen voor verminderd zicht en files. De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek adviseerde automobilisten rustig te rijden ter hoogte van de afslag Bussum.

Rond 16.00 uur stonden er files tussen Amsterdam en Bussum en richting Amersfoort vanaf Naarden-Vesting. Omstreeks 17.15 uur botsten meerdere voertuigen op de A1 bij Huizen op elkaar, mogelijk speelde het verminderde zicht door de rook een rol.

Lees ook: Brand in rieten kap Bussumse villa zet snelweg onder de rook

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.