Soesterberg krijgt een dorpsplein met een waterpartij waar je in kan spelen en voldoende ruimte voor een kunstijsbaan

Het plein in wording. Deze foto is van afgelopen voorjaar.© cyclomedia

Eric Lorier
Soesterberg

Het nieuwe dorpshart in Soesterberg krijgt een waterpartij met 31 ’spuitertjes' waar kinderen op warme dagen in kunnen spelen, en ook aan de winterse dagen wordt gedacht want het plein wordt zo ingericht dat er zonder veel moeite een kunstijsbaan op te bouwen is. Het nieuwe Den Berghplein moet nog voor de komende zomer klaar zijn.

Wethouder Harrie Dijkhuizen is er blij mee. ’Met het nieuwe Dorpshart in Soesterberg krijgen inwoners weer een echte ontmoetingsplek’, laat hij weten. ’Een plek om even stil te staan, een praatje te maken en hopelijk ook weer eens iets te vieren samen. Dat hoort bij een dorp als Soesterberg. Ik ben daarom heel blij dat het ons samen met Soesterbergers gelukt is om een mooi plan te maken dat nu werkelijkheid wordt. Ik wens iedereen er alvast heel veel plezier van!’

Het nieuwe dorpshart nadert langzaam maar zeker zijn voltooiing. De woongebouwen De Brigade en Den Bergh worden eind dit jaar en begin volgend jaar opgeleverd, daarna begint als het goed is de aanleg van het plein zelf. Het nieuwe plein, dat dé ontmoetingsplek voor de Soesterbergers moet gaan worden, is in juni 2021 klaar.

Het gedeelte van de Banningstraat vanaf het kruispunt Rademakerstraat tot circa de paardenweitjes wordt meegenomen bij de inrichting van het plein. Hierdoor wordt het mogelijk om de Banningstraat, bijvoorbeeld met een kermis, te betrekken bij het plein.

Het ontwerp voor het plein heeft de gemeente gemaakt in samenspraak met ondernemers, toekomstige aanwonenden en allerhande organisaties. Het heeft geleid tot een ontwerp met groene eilanden, een waterpartij en ruimte voor evenementen. Ook komt er een terras. Voor elektrische auto’s komen er laadpalen, gekeken wordt nog of zoiets ook kan worden gedaan voor elektrische fietsen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.