Al bijna 34.000 euro voor nabestaanden Larense kapper Moshin. Donaties voor begrafenis en opleiding kinderen blijven binnenstromen

Moshin (41) heeft maar heel kort kunnen genieten van zijn eigen kapperszaak in Laren.
Laren

Krap zes dagen nadat Eli Mouissie en zijn vriendengroep startten met een crowfundingsactie voor de nabestaanden van de vorige week als gevolg van koolmonoxidevergiftiging overleden Larense kapper Moshin staat te teller op bijna 34.000 euro.

De Syrische vluchteling Moshin (41) kwam vorige week maandag om het leven in zijn nieuwe Barbiershop Florens op de Naarderstraat in Laren. Een lossprongen afvoerpijp van de verwarmingsketel zorgde voor een extreem hoge concentratie koolmonoxide in het pand. Na uren gewerkt te hebben in de vergiftigde lucht, werd Moshin aan het einde van de dag onwel, verloor het bewustzijn en overleed kort daarna.

De tragische dood van de kapper die er twaalf jaar na zijn vlucht uit Syrië in september eindelijk in was geslaagd een eigen barbiershop in Laren te openen, greep de Larense gemeenschap heftig aan. Veel inwoners hadden Moshin inmiddels leren kennen als een ontzettend aardige en bekwame kapper, die graag een praatje maakte. Anderen kenden hem van het schoolplein van basisschool De Ploeg, waar zijn kinderen naartoe gaan. Direct na het fatale ongeluk werden bloemen gelegd en kaarsjes gebrand op de stoep van de kapperszaak. En toen Eli Mouissie en zijn vrienden twee dagen later een crowfundingsactie begonnen voor de vrouw en drie kinderen van Moshin stroomden de giften direct binnen.

Een stroom die nog steeds niet is opgedroogd. Dinsdagochtend stond de teller van de actie, bedoeld om de begrafeniskosten en een deel van de opleiding van de kinderen mee te betalen, al op 33.898 euro.

Lees ook: Leeg doosje paracetamol en kaarsje getuigen van het drama in een Larense barbiershop. Koolmonoxide maakt een bruut einde aan de vluchtelingendroom van Moshin (41)

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.