Mallory kan zich verliezen in verliefdheid | Over Liefde

Yanaika Zomer

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Het was de íntimiteit van de nachtelijke gesprekken die Lars en Mallory samen brachten.

Vorige week vertelde Lars over Mallory. Hun verse verliefdheid begon op Twitter en ontwikkelde zich razendsnel tot grootse liefde. Vandaag het verhaal van Mallory: „Lars en ik zeggen heel vaak dat we van elkaar houden. Sommige mensen vinden dat te veel. Maar we zouden uit elkaar barsten als we het niet deden.

Toen ik Lars voorbij zag komen op Twitter dacht ik: Oh die is leuk. Maar ja, hij wist niet eens wie ik was. Ik deel daar van alles, maar altijd anoniem en nooit informatie waardoor je écht iets over me te weten komt. Lars daarentegen is heel open. Bovendien kan iedereen zien hoe hij heet en hoe hij eruitziet. Toen we in DM, de privé chatfunctie van Twitter, aan de praat raakten, vroeg hij niet om een foto en eigenlijk pas na een hele tijd kletsen hoe ik heette. Blijkbaar deed het er niet zo toe. Ik wilde zelf graag de disbalans wegnemen en besloot hem een foto te sturen. ’Kijk, dit is dus mijn hoofd’, schreef ik en dat was dat. We hechten allebei niet zo veel waarde aan uiterlijk. Iemand kan er nog zo leuk uitzien, maar als het een droeftoeter blijkt te zijn, heb je er toch niks aan.

We leerden elkaar razendsnel heel goed kennen, nog voordat we elkaar hadden ontmoet. We praatten zo veel, we flirtten en de gesprekken werden steeds intiemer. Tegen de tijd dat we elkaar zouden ontmoeten, waren we al ontzettend gek op elkaar. De deurbel ging en we hebben elkaar nog net gedag gezegd. Daarna zijn we al zoenend door de gang en de woonkamer op de bank geraakt. Toen we voor het eerst opkeken waren we een uur verder.

Lars vertelde hier vorige week dat hij de neiging heeft altijd de rem erop te houden. Ik heb het tegenovergestelde. Mede door mijn borderline stoornis kan ik me best wel verliezen in verliefdheid en ga makkelijk te hard. Ik was dus van plan daarvoor te waken. Bij een volgende verliefdheid zou ik het rustig aan doen. Ik zou niet alleen uitgaan van mijn gevoel, maar bedachtzaam zijn en verstandige keuzes maken. Tja, en toen kwam ik Lars tegen.

Het gekke is dat het allemaal heel natuurlijk voelt. Ja, we gaan snel, maar niet te snel. En ik heb echt aan mezelf getwijfeld, hoor. Doe ik het weer? Zie ik iets over het hoofd? Dus ik heb het mijn vrienden en familie gevraagd, maar ik kreeg zulke fijne reacties. ’We hebben je nog nooit zo gelukkig gezien’, zeggen ze. En: ’Je gaat niet te hard, je straalt!’ Natuurlijk moet ik opletten, ik ken mezelf goed genoeg. Maar het fijne aan Lars is dat hij het snapt. Ik heb nog nooit een relatie gehad waarin ik zo open kan zijn als ik ben en dat ook van de ander terugkrijg. We kunnen alles tegen elkaar zeggen, ook als we ons niet goed voelen en we accepteren elkaars tekortkomingen. We zijn allebei mensen met een flinke rugtas. Als het even te zwaar wordt, dragen we die samen.

Mijn Twitteraccount is altijd anoniem geweest. Ik deelde daar wel eens een sexy foto en ik vind niet dat mijn collega’s en kinderen dat hoeven te zien. Lars is daarin altijd een gentleman geweest. Hij heeft nooit op die foto’s gereageerd. Overigens zit hij nu tegenover me te lachen. Het was niet omdat hij ze niet mooi vond! Maar goed, ik overwoog al een tijdje een herkenbaar Twitterprofiel. De reden dat ik nog twijfelde was omdat ik niet wist wat ik daar dan precies zou moeten delen.

Lars heeft het nooit van me gevraagd, maar door hem heb ik die knoop wel doorgehakt. Het was ons geluk. Dát wilde ik delen. En niet door steeds foto’s te plaatsen waar mijn hoofd vanaf was gesneden. Ik heb besloten bepaalde foto’s te wissen en wat mensen te blokkeren om voor mezelf een veilige, fijne bubbel te creëren waarin het aandurfde. Gewoon lieve mensen, die het ons gunnen. Zelfs mijn schoonvader volgt me nu. Vanaf onze eerste date hebben we onze volgers meegenomen in het avontuur. En echt, het voelt zo goed. Ik word blij van Lars en dat wil ik aan iedereen laten zien.”

Lees ook: Bij Mallory gaat bij Lars die eeuwige handrem eraf | Over liefde

Lees hier meer Over Liefde

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.