Hilversums zwembad vraagt overheid toestemming voor zwemlessen

Het Hilversumse zwembad 't Gooische Bad wil dat zwembaden openblijven voor zwemlessen aan kinderen. Het zwembad gaat zondag alle leden van de Tweede Kamer aanschrijven met het verzoek.

't Gooische Bad kwam deze week in opspraak toen het besloot zwemlessen toch door te laten gaan ondanks de opgelegde sluiting van zwembaden door het kabinet afgelopen dinsdag. Sportscholen mogen wel openblijven al moeten ze stoppen met groepslessen.

't Gooische Bad was het niet eens met de maatregel en besloot open te blijven voor de zwemlessen van zwemschool De Winter Sport. Via de veiligheidsregio probeerde het zwembad daar tevergeefs toestemming voor te krijgen. Er kwamen verontwaardigde reacties op het openblijven van 't Gooische Bad, onder meer van de gemeente Hilversum die dreigde met een boete. Vrijdag besloot het zwembad toch voor twee weken dicht te gaan maar de strijd is volgens Shiva de Winter van het bad nog niet gestreden.

Verschil

"Het is ons niet duidelijk wat het verschil is tussen zwemonderwijs en gewoon onderwijs", aldus De Winter. "In een klaslokaal mogen dertig kinderen bij elkaar zitten, maar alle zwemlessen moeten stoppen omdat de zwembaden moeten sluiten. Terwijl sportscholen wel open mogen blijven." Volgens hem is het stoppen van zwemlessen schadelijk voor kinderen. "Zwemmen is iets wat je thuis niet zo makkelijk kunt oefenen. Als kinderen lang geen zwemonderwijs krijgen, kunnen ze bang worden voor het water."

Deze week werd elders in het land een petitie gestart om zwemlessen voor kinderen tot twaalf jaar toch toe te staan. Initiatiefneemster was een ouder van drie kinderen. Die petitie was zaterdag meer dan 44.000 keer ondertekend.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.