Bij Mallory gaat bij Lars die eeuwige handrem eraf | Over liefde

© Foto 123RF

Yanaika Zomer

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Het was de íntimiteit van de nachtelijke gesprekken die Lars en Mallory samen brachten.

Lars doet in de liefde meestal rustig aan. Mallory wil soms te hard. Maar nu hebben ze elkaar en gaan de dingen vanzelf. Deze week vertelt Lars hoe het zo kwam, volgende week is Mallory aan het woord. „Bij haar wil ik weten wat het is. Hup, die eeuwige handrem eraf en kijken wat er gebeurt.

Ik leerde Mallory kennen via Twitter. Al voordat we elkaar volgden, kwam ze soms langs in mijn tijdlijn. We hebben veel dezelfde volgers en de algoritmen doen goed hun werk. Mallory had een anoniem account waarop ze onder meer onherkenbare, maar verleidelijke foto’s deelde. Ik heb daar eigenlijk nooit op gereageerd. Ik vind mannen die dat doen, vaak een beetje creepy. Het viel me wel op dat ze behalve sexy ook heel grappig was.

Het was tijdens de hittegolf van afgelopen zomer dat we allebei in een conversatie terechtkwamen over de ideale date. Daarin bleken we beiden ’team herfst’ te zijn. We wilden bladeren schoppen, plassen stampen en chocolademelk drinken. ’Dat gaan we doen!’, riepen we. Maar hoe we daar een vervolg aan moesten geven, wist ik niet precies. Niet veel later deelde ik een muzieklijst op Twitter. Op hetzelfde moment deelde Mallory een mooie foto. ’Hé’, zei ik. ’Je trekt alle aandacht van mijn playlist weg!’ Iemand stelde voor dat we het maar eens om moesten draaien. Ik een sexy plaatje, zij muziek. Dat werd me net iets te enthousiast ontvangen, dus ik besloot haar een persoonlijk bericht te sturen. ’Ik ga geen spannende foto op Twitter zetten, hoor. Maar ik maak graag een playlist voor je.’ Het werd er een met herfstmuziek.

Vanaf dat moment raakten we in gesprek en konden niet meer stoppen. Twee nachten achter elkaar waarin we van alles deelden. Van de kleinste dingetjes tot persoonlijke verhalen en de grootste onzekerheden. Het voelde meteen goed. Mallory is de minst oordelende persoon die ik ooit heb leren kennen. En ik denk dat ik binnen die twee nachten al verliefd was. Ergens in de eerste week ging middenin de nacht mijn telefoon. Het was Mallory, ze had een nachtmerrie gehad. Haar eerste gevoel was mij bellen en ik wist meteen hoe bijzonder dat was. We bleven wakker tot het ochtend werd.

Mallory en ik wonen bijna twee uur bij elkaar vandaan. We hebben allebei ons werk en kinderen. De agenda’s matchen was best lastig en dus spraken we af elkaar drie weken later te ontmoeten. Het was te lang. We bleven maar praten en het verlangen elkaar te zien werd alleen maar groter. Er was één avond die uitkomst zou kunnen bieden. Mallory had eigenlijk een date. Die was al afgesproken voordat wij in gesprek raakten. Ik vond niet dat ze die zou moeten afzeggen voor mij, voor een man die ze nog nooit had ontmoet, maar uiteindelijk deed ze het toch. Die avond stapte ik in de auto. Nerveus. Ik kon toch moeilijk meteen die lange terugreis aanvangen als het tegenviel? Het viel niet tegen. Na ’hoi’ konden we een uur niet praten omdat we eindelijk konden zoenen.

Voordat ik Mallory leerde kennen, heb ik twee serieuze relaties gehad. Allebei langdurig, maar ook met een lange opbouw ernaartoe. Ik heb tijd nodig om iemand te vertrouwen. Ik ben iemand die wacht. Houd altijd mijn hand op de rem. Maar met haar valt alles op zijn plek. Ik wil snel, ik wil mijn gesettelde bestaan overhoop gooien en ontdekken wat er gebeurt. Ik stap na een late dienst in de auto omdat ik naar haar toe wil. Dan roep ik ’honey, I’m home’, om vervolgens een half uurtje te knuffelen en te slapen en de volgende ochtend dat hele eind weer terug te rijden. Ik ben tegenwoordig iemand die net te laat op zijn werk komt, omdat ik mijn tijd met haar zo lang mogelijk rek. Als je me dat een maand of wat geleden had gezegd, had ik het niet geloofd.

Voordat we elkaar echt ontmoetten heb ik nog even gedacht dat de anonimiteit en de afstand maakten dat we zo open konden zijn. Achter een schermpje ben je veilig. Maar het was juist de íntimiteit van die nachtelijke gesprekken. Daarop kon zo snel het vertrouwen ontstaan dat zich in het echte leven voortzet.”

Lees hier meer over liefde

Wil jij ook iets kwijt over liefde? Mail naar Mailto: Yanaika@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.