Kinderopvang Villa Zeezicht in Muiderberg per direct dicht vanwege bouwfout; Verrotte dakconstructie bij toeval tijdens werkzaamheden ontdekt

© Foto ANP
Muiderberg

Gooise Meren heeft donderdag per direct het pand van kinderopvanglocatie Villa Zeezicht in Muiderberg gesloten. De reden is een bouwfout in de dakconstructie. Voor de kinderen is er donderdag en vrijdag geen opvang mogelijk. Gezocht wordt naar een oplossing vanaf volgende week. In het slechtste scenario kunnen de herstelwerkzaamheden zes tot acht maanden gaan duren.

De bouwfout is eerder deze week aan het licht gekomen tijdens reguliere onderhoudswerkzaamheden. Bij toeval werd ontdekt dat de houtconstructie onder de sierplanken en de dakbedekking nat was en verrot. Dit is ontstaan door condenswerking van binnenuit. Om die reden is het probleem ook niet eerder ontdekt. Na onderzoek is geconcludeerd dat het hier gaat om een bouwfout. De gemeente zoekt nog uit hoe de fout in het vijftien jaar oude pand gemaakt kon worden.

Veiligheid

Doordat de dakconstructie bij de ontdekking voor verder onderzoek uit elkaar is gehaald, is het dak instabiel geworden en vormt het nu een risico. Om die reden is woensdag de eerste verdieping van het gebouw al ontruimd en is donderdag het hele pand uit voorzorg gesloten. Volgens de gemeente zijn de kinderen en medewerkers niet in gevaar geweest.

Oplossingen

Stichting Kinderopvang Bussum, Naarden, Muiden, Muiderberg (SKBNM), waar Villa Zeezicht onder valt, zoekt samen met de gemeente naar alternatieve opvanglocaties voor de ruim honderd kinderen verdeeld over het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaalgroep. SKBNM communiceert hierover rechtstreeks met de ouders.

Kinderen, wiens ouders werkzaam zijn in een vitaal beroep en zelf geen alternatieve opvang kunnen regelen, kunnen in ieder geval gebruik maken van opvang op een van de andere locaties van de SKBNM in Bussum of Naarden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.