Premium

Argwaan en rumoer in het Borrebos: waarom staan er opeens piketpaaltjes bij paleis Soestdijk? ’Het zal niet de eerste keer zijn dat een ontwikkelaar alvast gaat kappen’. Maar volgens de eigenaar is er weinig aan de hand

Piketpaaltjes in het Borrebos leiden meteen tot argwaan.
© foto Caspar Huurdeman
Soestdijk

Rumoer in het Borrebos. Plotseling opgedoken piketpaaltjes in het bosgebied naast paleis Soestdijk zorgen voor onrust bij wandelaars en andere bosliefhebbers. Paleiseigenaar Meyer Bergman Erfgoed Groep zou toch niet stiekem al van plan zijn om bomen te gaan kappen voor de bouw van de gewenste appartementengebouwen? ,,Het zou niet de eerste keer zijn dat een ontwikkelaar alvast gaat kappen voor er toestemming is”, zegt Hanneke Sevink wantrouwig.

De Baarnse ontdekte de paaltjes eerder deze week en de schrik sloeg haar om het hart. Want het zal toch niet... Hanneke Sevink, bekend van het werk dat ze doet voor de Roofvogelwerkgroep en regelmatig aanwezig in de bossen, sloeg meteen alarm bij burgemeester en wethouders. Of die de boel scherp in de gaten wilden houden en zo nodig meteen zouden ingrijpen. ,,Want het is natuurlijk vreemd als je ineens allemaal van die paaltjes in het bos ziet. Dan vrees je het ergste. Zou niet de eerste keer zijn dat de eigenaar van een terrein alvast het groen weghaalt”, spreekt ze argwanend. ,,Dat is dan wel zonder vergunning en illegaal, maar de boete die ze daarvoor krijgen nemen ze gewoon voor lief. Waarmee ik niet wil zeggen dat ze dat hier zouden doen, zou wel heel erg strijdig zijn met hun duurzame imago. Maar goed, dat is die woningbouw eigenlijk sowieso al."

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.