Premium

Restaurant ’t Lagerhuys in Muiderberg opent in oktober na een jaar leegstand weer de deuren; Rosan en Patrick van de Ven willen laagdrempelig zijn en een vleugje Spanje meenemen

Het gezin Van de Ven voor hun nieuwe zaak. Maurice (links) en Marlon (rechts) springen straks bij als het druk wordt.
© FOTO STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Muiderberg

’t Lagerhuys in Muiderberg gaat deze maand weer open. Rosan en Patrick van de Ven gaan in deze lastige coronatijd de uitdaging aan het restaurant in het centrum weer nieuw leven in te blazen. Van a la carte gerechten tot daghappen en thema-avonden. ,,We willen toegankelijk zijn voor alle Muiderbergers.”

Het stel is geen vreemde in de regio. Patrick brengt een groot deel van zijn jeugd door in Muiderberg en begint op zijn zestiende zijn horecacarrière als afwasser bij Graaf Floris in Muiden. Samen runt het stel later onder andere het Nieuwe Anna’s Hoeve bij Hilversum dat in 2005 vrijwel volledig afbrandt. ,,Wij woonden toen met onze oudste twee zoons naast het restaurant. Een enorm drama.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.