Premium

Zeven bewoners van Patria in Bussum zijn overleden door corona. Directeur van dicht verpleeghuis staat beperkt bezoek toe. ’Niemand mag alleen sterven’

In verpleeghuis Patria in Bussum zijn nog eens drie bewoners overleden door corona.
© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Bussum

In verpleeghuis Patria in Bussum zijn de afgelopen dagen nog drie bewoners overleden door corona. In totaal zijn er nu zeven bewoners bezweken aan het virus dat begin september uitbrak in het huis aan de Ceintuurbaan. In totaal raakten dertien bewoners en vijf personeelsleden besmet.

Ook verpleeghuis Gooierserf in Hilversum en de Beukenhof in Loosdrecht kampen nog met het virus. Vorige week bevestigde directeur-bestuurder Roy Dom van Stichting Nusantara Zorg (Patria), dat op twee locaties in Nederland zorg verleent aan mensen met veelal een Indische achtergrond, al het overlijden van vier bewoners. Het virus is aangetroffen op drie afdelingen, waaronder de afdeling voor bewoners met psycho-geriatrische problemen. Alle twaalf bewoners raakten besmet en van hen zijn er nu zeven overleden. Dom heeft goede hoop dat de uitbraak nu onder controle is. ,,We testen nu voortdurend en er is een besmetting op een andere afdeling gevonden. Daar is het gelukkig bij gebleven.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.