Meander start toch weer cohortafdeling op voor coronapatiënten; Vanaf 1 oktober zeventien bedden beschikbaar

Meander Medisch Centrum Amersfoort.
© Foto MMC
Amersfoort

Meander Medisch Centrum in Amersfoort opent donderdag weer een zogeheten cohortafdeling voor coronapatiënten. Het ziekenhuis start met zeventien bedden.

De afdeling, die helemaal geïsoleerd wordt van de rest van het ziekenhuis, is ook bedoeld voor patiënten bij wie een heel sterk vermoeden bestaat dat ze corona hebben. ,,We willen al deze patiënten clusteren en niet meer verspreid door het ziekenhuis hebben liggen”, aldus een woordvoerder. Het ziekenhuis heeft op dit moment tien patiënten in huis met Covid-19, waarvan er twee op de IC liggen.

Slim schuiven

Het opstarten van de cohortafdeling heeft vooralsnog geen gevolgen voor de reguliere zorg. Het ziekenhuis heeft door slim te schuiven met patiënten op gewone verpleegafdelingen een personeelsteam kunnen vrijspelen voor de cohortafdeling. Wel is een groep verpleegkundigen gevraagd meer uren te maken. ,,Alle overige behandelingen gaan dus gewoon door en mensen hoeven het ziekenhuis niet te mijden.”

De cohortafdeling is nog niet zo groot als op het hoogtepunt van de eerste coronagolf. Toen had Meander tegen de dertig bedden beschikbaar voor coronapatiënten. Ook bij Tergooi wordt er intern gesproken over het mogelijk opnieuw inrichten van een cohortafdeling. Een beslissing hierover is nog niet genomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.