Premium

Oversteken ’levensgevaarlijk’ op drukke Baarnse Amsterdamsestraatweg; ’Mijn man reed zijn auto er total loss’; wijk overhandigt petitie aan verkeerswethouder

Wil de Vrey en Alexander Sakkers overhandigen de petitie aan wethouder Vissers.
© Foto Caspar Huurdeman
Baarn

Bewoners van de wijk Het Emmapark snakken naar meer veiligheid op de Amsterdamsestraatweg. Tijdens de spits is het oversteken ’levensgevaarlijk’ voor schoolgaande kinderen op de provinciale weg N221 vanaf de Escherrotonde richting Soestdijk. ,Je hoeft maar één keer gegrepen te worden. Mijn man heeft zijn auto er al een keer total loss gereden’, zegt Wil de Vrey-Vringer, een van de bewoners die een petitie hebben opgesteld voor de gemeente.

Die is overhandigd aan wethouder Jannelies Vissers. Gedacht wordt aan extra verkeerslichten of snelheidscontroles voor de wijk, die steeds meer verjongt. Vooral last hebben de Van Reenenlaan, Regentesselaan en de Rutgers van Rozenburglaan. Dat geldt ook voor Scouting Buitenzorg en de bloemenkwekerij. ,,Op het stuk tussen Escherrotonde en Lt. Gen.van Heutszlaan komen direct en indirect elf lanen uit. Daarmee is het meer een lokale weg dan een provinciale weg”, aldus De Vrey.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.