Premium

Een clubrestaurant zonder dansvloer en zonder vlees. Gooiland geeft niet op en opent De Vega Club. ’Dakterras Roeff gaat volgend jaar weer open’

Michiel Poeth gaat popup clubrestaurant De Vega Club in Gooiland runnen.
© Foto Studio Kastermans/ Ben den Ouden
Hilversum

Voor Gooiland in Hilversum wordt de coronacrisis een steeds grotere beproeving. Waren er net weer wat boekingen binnen voor de evenementenlocatie en het hotel, regende het volgens eigenaar Philip Lamers meteen weer annuleringen na de laatste persconferenties van Mark Rutte. Om het hoofd boven water te kunnen houden gaat Lamers zijn evenementenlocatie tijdelijk ombouwen tot een vegetarisch restaurant, De (dikke vette) Vega Club. Met chef Wouter Berghuis achter het fornuis.

De Hilversumse ondernemer bedenkt het ene na het andere plan om zijn comlex draaiende te houden. Tijdelijk dakterras Roeff was deze zomer succesvol. Het is inmiddels gesloten maar opent volgend jaar weer heeft Lamers besloten. ,,We hebben wel veel wijze lessen geleerd. Gasten moest nu vaak lang op hun drankjes wachten. Er werden veel cocktails gedronken op het terras en die kosten veel tijd om te maken. Dat moet volgend jaar sneller.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.