Commissievergadering Hilversum uitgesteld vanwege technische problemen

Er kwamen woensdagavond geen livebeelden vanuit het Hilversumse raadhuis.
© foto STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Hilversum

Het is misschien wel het nadeel van de vele digitale vergaderingen door corona, als de techniek je in de steek laat, heb je een groot probleem. Zo ook bij de commissievergadering van woensdagavond in Hilversum. Vanwege technische problemen startte de livestream niet en moest de vergadering worden uitgesteld.

„Omdat er zonder livestream niet vergaderd kan worden, gaat het vandaag niet door”, aldus de griffier rond 21.00 uur. De vergadering zou eigenlijk een uur eerder al beginnen. Er wordt gekeken naar een andere datum om de vergadering in te halen. De verwachting is dat dat begin volgende week zal zijn.

Stationsgebied

Op de agenda stonden belangrijke punten. Zo zou er gesproken worden over het nieuwe stationsgebied, onder meer over de invulling van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Ook de Hilversumpas zou de revue passeren. Er ligt na jaren een collegevoorstel om deze kortingspas eindelijk in te voeren, zij het in een afgeslankte vorm. De politici zouden hier woensdagavond hun licht over laten schijnen.

Meer problemen

Het is niet voor het eerst dat er problemen zijn met de videoverbinding. Vorige week vond een commissievergadering later op de avond plaats, nadat de stream ook niet wilde starten. Maar wat er precies mis is met de techniek, is nog niet duidelijk.

Zoom

De commissieleden in Hilversum vergaderen sinds de lockdown via het programma Zoom. Dit omdat vanwege corona nog altijd niet bij elkaar gekomen kan worden. Een deel van de politici worden uitgenodigd voor de vergadering, de personen die het ontwerp van debat onder hun portefeuille hebben. De rest van de raadsleden, plus de inwoners, moeten de vergadering volgen via een livestream die wordt doorgezet via YouTube.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.