Duo-onthulling in het Rosarium: ’Een steentje Bijdragen’ voor 75 jaar vrijheid én een Vredespaal voor de wijkagenten

© Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Hilversum

In het Rosarium was het woensdagavond dubbel feest. Niet alleen het kunstwerk ‘Een steentje Bijdragen’ van de kindergemeenteraad werd onthuld, maar ook de zevende Vredespaal van de vrijzinnige geloofsgemeenschap De Kapel.

Het kunstwerk van de kindergemeenteraad staat symbool voor 75 jaar vrijheid en voor het belang van het verhaal doorvertellen. De onthulling stond eerst gepland voor 5 mei. Dit kon vanwege corona niet doorgaan. Nu, in de Vredesweek, lukt het wel.

© Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Betrokkenheid

Direct na de onthulling van het kunstwerk volgde die van de Vredespaal. Ook dit jaar weer geplaatst op initiatief van de vrijzinnige geloofsgemeenschap De Kapel. Met deze zevende en ook laatste paal worden de Hilversumse wijkagenten. Volgens De Kapel zorgen deze politiemensen er met hun betrokkenheid voor dat problemen in een vroeg stadium worden voorkomen. ,,Wijkagenten controleren niet alleen, maar kijken vooral hoe het met mensen gaat. Ze weten wat er speelt en vergroten met hun aanwezigheid de leefbaarheid in een wijk of buurt”, stelt de geloofsgemeenschap.

De politiekapel zorgde voor een muzikale bijdrage. Burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Karin Walters gaven acte de présence.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.