Speler van de Week: Nieuwkomer Nigel van Zelst is nu al de grote goalgetter van Eemdijk

’Goaltjesdief’ Nigel van Zelst wordt gefeliciteerd door ploeggenoot Jaap de Graaf (18).
© Archieffoto
Bunschoten

Nigel van Zelst beleefde zaterdag, in de derde competitiewedstrijd van Eemdijk, een ronduit productieve middag. De spits uit Zeist nam in de 5-0 overwinning op DETO alle vijf de treffers van de hoofdklasser voor zijn rekening. ,,Alles vloog erin.”

’Ha topscorer’, zegt een steward van Eemdijk na afloop tegen Van Zelst, terwijl een ander hem met een boks feliciteert met zijn vijf treffers.

De aanvaller is het stralende middelpunt op sportpark De Vinken na de galavoorstelling van de ploeg van Willem Romp tegen DETO. ,,Het was echt een bizarre middag”, blikt Van Zelst terug. ,,Er zaten ook heel veel mooie aanvallen tussen van onze kant, moet ik zeggen. Vooral de 3-0 was geweldig. Ik hoefde hem alleen nog maar binnen te tikken.”

Van Zelst verdeelde zijn vijf treffers behoorlijk netjes: drie in de eerste helft en twee in de na rust. Een tweede hattrick was hem net niet gegeven, maar niemand die daar na afloop om maalde. Ook Van Zelst zelf niet, die in zijn carrière nu al liefst tien hattricks wist te noteren. ,,Bij Saestum heb ik er wel eens zes gemaakt in een 0-7 overwinning, maar deze prestatie is wel knapper, denk ik. Vooral omdat het op een hoger niveau is. Hier ben ik dan ook écht trots op.”

Zelfkritisch

Trots is ook de opa van de aanvaller. Hij komt niet veel later aanlopen, als Romp hem aanspreekt. ’U bent wel trots op uw kleinzoon, toch?’, vraagt de Utrechtse trainer. ’Heel erg trots.’ En dat is eigenlijk iedereen bij Eemdijk wel op de spits die afgelopen zomer overkwam van Roda’46 uit Leusden. ,,Mijn doelstelling voorafgaand aan het seizoen was tussen de tien en vijftien goals. Ik sta nu op zes, dus ik loop goed op schema, al besef ik ook dat ik er nog lang niet ben. Voetballend en qua duelkracht moet ik nog wel echt verbeteren”, blijft Van Zelst zelfkritisch.

Mooi cadeau

Van Zelst was een dag voor het duel met DETO jarig, hij werd 23 jaar. Zijn kompaan Jesper van Dalen, ook afkomstig van Roda ’46 en bezig aan zijn tweede seizoen bij Eemdijk, blies diezelfde dag 21 kaarsjes uit. Van Zelst gaf zichzelf en Eemdijk een mooi cadeau, terwijl ook Van Dalen met drie assists een flinke vinger in de pap had. ,,We hadden vrijdag nog contact en ik stuurde hem een foto van zijn assist op mij in de voorbereiding tegen DHSC. We spraken af dat we dat kunstje zouden herhalen, alleen had niemand dít kunnen bedenken.”

Met de 5-0 zege nam Eemdijk revanche voor de zure nederlaag van een week eerder tegen Berkum. In Zwolle verloor het met 3-2 door een strafschop in de slotminuut. ,,Het enige wat telde was de winst. Dat is gelukt en hopelijk kunnen we die lijn zaterdag doortrekken tegen Swift. Ik hoop dan mijn zevende van het seizoen te maken in Amsterdam.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal