Premium

Coronaproof proeven bij foodtrucks in Oude Haven; ’Tjoeke tjoeke food food’-trein komt volgend jaar in het Dudokpark aan

Voordeel van de corona-versie van het foodtruckfestival: altijd een tafeltje vrij en geen lange rijen.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

Een foodtruck-evenement in coronatijd? Dat kan, bewees evenementenorganisatie Bruisend afgelopen weekend in de Oude Haven in Hilversum. Met de helft minder mobiele keukens én bezoekers dan normaal, dat wel.

Tussen de hoge taluds, naast de skatebaan, serveerden elf foodtrucks een keur aan hapjes en drankjes uit allerlei windstreken. Van Spaanse sangria tot Moluks sateetjes van Broertjes. Bij aankomst was het de bezoeker al direct duidelijk dat we in bijzondere tijden leven. Niet alleen door het hek waarmee het terrein hermetisch was afgesloten, maar ook de wachtrij met tussenruimte voor de entree. Net als bij een volle parkeergarage moest je eerst wachten tot een of meer bezoekers vertrokken waren, nadat zij hun krukjes hadden ingeleverd. Daarna maakten medewerkers de zitjes en de vrijgekomen tafels schoon voordat de nieuwe gasten - tegen betaling van een euro persoon - het terrein konden betreden. En, als het goed was, een blik hadden geworpen op het grote bord met de ’coronahandleiding’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.