Premium

Met Volvo Buitenweg verdwijnt ook Volvo zelf uit Baarn; Een historisch moment, want Baarn was de eerste plaats in Nederland met een echte Volvo-dealer

Volvo Buitenweg vertrekt uit Baarn. De vestiging wordt verkocht.
© foto studio kastermans/ben den ouden
Baarn

Volvo en Baarn gaan ’way back’, maar het einde van de relatie is in zicht. Volvo Buitenweg sluit in november de vestiging op bedrijventerrein de Drie Eiken, en met Volvo Buitenweg verdwijnt ook Volvo zelf uit het dorp. Een historisch moment, want Baarn was kort na de Tweede Wereldoorlog de eerste plaats in het land met een Volvo-dealer: de Parkgarage. ,,Een hele beslissing”, zegt directeur Willem Jan van der Burg van Volvo Buitenweg. ,,Maar je moet nu eenmaal vooruit kijken.”

De Baarnse Volvo-garage gaat als een trein, onderstreept Van der Burg. De vestiging sleepte vorig jaar nog de prestigieuze Volvo Quality Award in de wacht. ,,Topteam, veel autoverkoop. Dat is het probleem ook helemaal niet. Maar het is een redelijk kleinschalige vestiging en Volvo stelt steeds strengere eisen aan zijn dealers”, schetst directeur Van der Burg. ,,Om daar aan te voldoen in Baarn zouden we fors moeten investeren. Dan heb je het bijvoorbeeld over diplomeringen van het personeel, maar ook over de aanschaf van allerlei nieuwe apparatuur in de werkplaats. Dan zouden we moeten uitbreiden, want we knappen eigenlijk nu al uit ons jasje in Baarn."

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.