Premium

Fietspad Dorpsstreek is weer open, gemeente Soest heeft hekken weggehaald; Net gegraven greppel is weer een nieuw probleem [update]

De eerste voorbijgangers wurmden zich woensdagmiddag weer over het fietspad Dorpsstreek.
© foto Caspar Huurdeman
Soest

Het fietspad aan de Dorpsstreek is weer begaanbaar. De gemeente Soest heeft aan het begin van de middag de door een aanwonende neergezette bouwhekken verwijderd. Een deze week door een andere aanwonende gegraven greppel direct langs het fietspad bleek echter weer een nieuw probleem. Een deel van deze greppel is nu met zand dichtgestort op last van de gemeente.

Het fietspad Dorpsstreek werd vorige week maandag ter hoogte van de Veenzoom gebarricadeerd door een aanwonende die achter op zijn erf - direct langs het fietspad - aan het bouwen is. Volgens de aanwonende is het een tijdelijke voorzorgsmaatregel voor de veiligheid van voorbijgangers. De Soester had aan het begin van de zomer ook al bordjes ’verboden te fietsen’ geplaatst op het openbare fietspad. De gemeente Soest heeft de bordjes toen weggehaald. Het fietspad loopt deels over particulier terrein. Omdat het om een openbare weg gaat is de grondeigenaar verplicht recht van overpad te verlenen, stelt de gemeente Soest.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.