Premium

Is de BNI in Huizen een monument of kan het maar beter plat? De gemeente steekt er in elk geval geen cent in. Maar toch: ’Van de Krachtcentrale zei ook iedereen dat het nooit iets zou worden’

De BNI-strook met op de voorgrond de Havenstraat en links van het midden De Krachtcentrale.
© Foto Cyclomedia
Huizen

Industrieel erfgoed. Je moet ervan houden. En dat doen nogal wat mensen. Zo blijkt ook maar weer eens uit de discussie die in Huizen woedt over de ’BNI-strook’. Voorstanders zouden het liefst de bedrijfspanden voor het grootste deel behouden en gerestaureerd zien. Anderen hebben er duidelijk minder mee en kunnen bij wijze van spreken niet wachten tot de sloopkogel er doorheen gaat.

Van die laatste school hoor je eigenlijk niet zoveel. Een iemand sprak zich tijdens de laatste commissievergadering echter wel duidelijk uit. Bert Schaap van Transparant Huizen was overduidelijk: ,,Alles wat daar van cultuurhistorische waarde was, is veertig jaar geleden al gesloopt. Wat er nu nog staat, moet je geen cent meer aan besteden. Platgooien!’’ Aan de andere kant van dit spectrum staat Margot Leeuwin van de PvdA. Zij doet er alles aan om de panden langs de Havenstraat in Huizen voor het nageslacht te bewaren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.