Brug over de Eem wegens werkzaamheden ruim een week gestremd: vanaf maandag flink omrijden tussen Baarn en Bunschoten

Begin deze week zijn de borden neergezet die waarschuwen voor de naderende afsluiting.
© foto Caspar Huurdeman
Eembrugge

Mazzel voor de scheepvaart, maar pech als je met de auto of fiets heen en weer moet tussen Baarn en Bunschoten. De brug over de Eem bij Eembrugge is vanaf maandagochtend wegens werkzaamheden ruim een week gestremd. Voor het wegverkeer dan, want de scheepvaart heeft alleen maar baat bij een nonstop openstaande brug.

Maandagochtend om vijf uur gaat de brug over de Eem open, om daarna de eerste tijd ook niet meer dicht te gaan. Specialisten van Istimewa Elektro uit Vlissingen gaan de bedienings- en besturingssystemen vervangen. Dit gebeurt in opdracht van de provincie Utrecht. De klus duurt naar verwachting tot en met dinsdag 29 september, ruim een week dus.

De N414 - Bisschopsweg - is gedurende de werkzaamheden voor alle wegverkeer gestremd ter hoogte van Eembrugge. Behalve het autoverkeer moeten dus ook fietsers, bromfietsers en wandelaars rekening houden met een flinke omweg. Autoverkeer wordt omgeleid via de N199 (Amersfoortseweg), de afslag Bunschoten/Amersfoort en de A1. Fietsers kunnen via De Oversteek - de parallelweg langs de brug over de Eem in de A1 - aan de andere kant van de Eem komen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.