Streep door 29ste editie Muiden Pampus Muiden; Bestuur baalt, maar wil voorkomen dat het populaire roei-evenement hotspot van coronabesmettingen wordt

Roei-evenement Muiden Pampus Muiden trekt jaarlijks veel roeiers en toeschouwers.
© Archieffoto Studio Kasterman/Danielle van Coevorden
Muiden

Door de 29ste editie van het roei-evenement Muiden Pampus Muiden (MPM) is een streep gezet. Het bestuur laat weten met de huidige situatie rondom het coronavirus geen andere keus te hebben.

Muiden Pampus Muiden is een van de drukst bezochte roei-evenementen van Nederland dat jaarlijks in het eerste weekend van november gehouden wordt. Het bestuur baalt dan ook behoorlijk dat ze deze beslissing heeft moeten nemen. De organisatie heeft nog even overwogen om een sportief ééndaagse roeiwedstrijd te organiseren, zonder een MPM-tent met band en horeca.

’Gezien de populariteit van MPM onder jullie roeiers verwachten we nog steeds een grote interesse en deelname en kan de drukte die ontstaat in Muiden, een dilemma vormen voor haar bewoners en middenstand, gezien de beperkte horecacapaciteit en regels die daarvoor gelden’, meldt het bestuur. De organisatie wil voorkomen dat de wedstrijd ontaardt in een hotspot van besmettingen bij roeiers, toeschouwers en vrijwilligers.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.