Premium

Boek portretteert particuliere natuurbeheerders: liefhebbers van allerlei pluimage. ’Ze hebben passie en zijn de ogen en oren van hun gebied’

Jacob Doets neemt het boek in ontvangst van gedeputeerde Esther Rommel. Daarachter Gert Schaap, Josefien Oude Munnink en Nico Aalberts.
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Loosdrecht

,,Het zijn niet alleen mooie gebieden, het zijn ook mooie mensen”, vertelt Josefien Oude Munnink enthousiast over de verschillende particuliere natuurbeheerders die ze portretteerde voor haar boek Natuur op eigen kracht. Woensdag nam de schrijfster de tijd om met gedeputeerde Esther Rommel door de Gooise regio te toeren om enkele van de initiatieven te bezoeken.

De stoet is net aangekomen in Loosdrecht bij de paardenpensionstal van Jacob Doets. Samen met Nico Aalberts en Gert Schaap vormt hij het dagelijks bestuur van (weilandgebied) De Ster van Loosdrecht, waarvoor ook aandacht is in het boek. ,,Het is heel erg leuk om al die verschillende initiatieven te zien”, aldus Rommel, die de familie Dudok van Heel op Landgoed Oud Naarden op dat moment al heeft aangedaan en ook de Agrarische stichting Blaricum van Nico de Jong en Erwin van den Berg is dan al bezocht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.