Negentig huurwoningen erbij in nieuwe Hilversumse wijk Anna’s Hoeve; Invulling van laatste bouwveld

Jan van Barneveld (directeur de Alliantie) en wethouder Arno Scheepers (grondbeleid en grondexploitaties) na het ondertekenen van de overeenkomst.© Foto gemeente Hilversum

Eddie de Paepe
Hilversum

De Alliantie gaat in 2022 zo’n negentig middeldure huurwoningen bouwen in de nieuwe Hilversumse wijk Anna’s Hoeve. Het gaat om twee- en driekamerappartementen. De ene helft wordt verhuurd voor maximaal 900 euro, de andere helft voor maximaal 1100 euro.

De gemeente en de Alliantie Ontwikkeling hebben een overkomst gesloten over de woningbouw. ,,De Alliantie is een goede bekende van de gemeente en een partner bij diverse projecten in de stad en op Anna’s Hoeve”, meldt wethouder Arno Scheepers (VVD). ,,Er is in Hilversum een enorme vraag naar middeldure huurwoningen. Dat de Alliantie hier negentig van deze woningen gaat bouwen is natuurlijk ontzettend goed nieuws. Het is bovendien een extra belangrijke mijlpaal voor het project Anna’s Hoeve omdat dit het laatste beschikbare bouwveld is.”

Minckelersstraat

De woningen bestaan uit middeldure twee- en driekamerappartementen. De parkeerplaatsen komen in een halfverdiepte parkeerlaag onder de woningen. De komende tijd werkt de Alliantie met MOOST architect aan het ontwerp.

Gasloos

De woningen worden gasloos. De Alliantie onderzoekt of de twee bouwplannen samen één bodemwarmtesysteem kunnen gaan gebruiken.

De woningen komen in het zuidelijk deel van Anna’s Hoeve, ten zuiden van de Minckelersstraat. De bouw begint naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022. Ze grenzen aan een deel waar de Alliantie binnenkort begint met de bouw 64 sociale huurappartementen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.