Concertpodium Soest heeft hele kluif aan coronaproof jubileumjaar: musici geven twee uitvoeringen op een middag vanwege 1,5 meter afstand

Haytham Safia Qu4rtet.

Haytham Safia Qu4rtet.

1 / 2
Jetty Claus
Soest

Het jubileumjaar mocht door corona toch niet in het water vallen, vond Bert Smit van het Concertpodium Soest. Zijn ’club’ had een hele kluif aan de programmering, maar de redding was dat musici bereid zijn om twee keer op één zondagmiddag dezelfde uitvoering te geven. Om de anderhalve meter afstand te bewaken worden slechts zestig mensen in de zaal van Hilton Royal Parc Soestduinen toegelaten. Normaal kunnen er driehonderd mensen terecht.

Zondag 6 september wordt het spits afgebeten met een optreden van het Haytham Safia Qu4rtet. Het lunchoptreden is om twaalf uur en om drie uur begint het concert op de vertrouwde tijd. Het Haytham Safia Qu4rtet maakt volkomen unieke muziek. De musici komen uit drie continenten, uit Oost en West, en nemen elk hun eigen invloeden mee: Arabisch, Westers klassiek, Soedanees, jazz, Balkan, blues, vrije improvisatie en meer.

Tot mei volgend jaar zijn er zeven concerten gepland. Voor Smit blijft het spannend of er wel genoeg mensen komen, omdat het publiek toch voorzichtig is om niet besmet te raken.

Proeflokaal

Het Concertpodium ontstond twintig jaar geleden bij Kitty en Mick van Ee, die na hun pensionering een wijngroothandel overnamen. De familie bouwde op het industrieterrein in Soesterberg een onderkomen met een ondergronds proeflokaal. Op een dag kwam een altviolist een wijn proefje en ontdekte de fantastisch akoestiek. Zo ontstond het idee voor een concertje met een glas wijn. Een paar jaar later verhuisde het naar het Hilton. Daar mag het kosteloos gebruik maken van een zaal, omdat het hotel dan ook het gevoel heeft dat het iets terugdoet voor de plaatselijke gemeenschap, aldus Smit. Meer informatie op www.concertpodiumsoest.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.