Gooi en Eemlander - Zwart-Wit
 
Marlou Visser Zwart-wit
24-04-2014 11:22

Een hogere beroepsopleiding leidt, als het goed is, op tot zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt. Een jonge vrouw die zelfstandig een stage weet te regelen bij een goedlopend bedrijf dat doorgaans geen stagiairs toelaat, lijkt bij voorbaat dus al een glorieuze toekomst tegemoet te gaan. Toch vond haar hogeschool, Inholland in Den Haag, het nodig de stage van studente Karina Hagafiona Monica te verbieden.

22-04-2014 11:48

De Hoge Raad heeft gisteren een einde gemaakt aan de jarenlange strijd tussen justitie en pedofielenvereniging Martijn. De club wordt in een arrest verboden en ontbonden. De uitspraak van de Hoge Raad komt niet onverwacht, maar is toch niet zo vanzelfsprekend als hij misschien lijkt.

18-04-2014 15:00

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft uit een rapport voor het kabinet de gegevens over verlieslijdende ziekenhuizen geschrapt. Minister van volksgezondheid Edith Schippers weet nog niet waarom. Volgens klokkenluider wijlen Arthur Gotlieb zit het in ieder geval goed fout.

16-04-2014 11:09

Dat Oekraïne één land moet blijven binnen de huidige grenzen, daar kunnen we het op zich van harte mee eens zijn. De realiteit zal echter zijn dat die opvatting niet kan standhouden. De annexatie van de Krim door Moskou werd na enig gegrom snel geaccepteerd als onvermijdelijk.

15-04-2014 11:19

Hopeloos ouderwets ben ik. Tenminste in de ogen van veel internetters. Ik betaal namelijk gewoon voor diensten. Op mijn computer legale programma's. En als ik muziek wil luisteren buiten de radio om, koop ik een cd of ga ik met een legaal gekocht kaartje naar een concert. Als ik daar behoefte aan zou hebben - de tijd ontbreekt me echter - betaal ik gewoon voor diensten als Spotify, Netflix of HBO.

13-04-2014 21:49

Bij leven joeg bisschop Jo Gijsen al talloze katholieken de kerk uit. Nu blijkt hij zelfs na zijn dood een rol te blijven spelen in de afbraak van de rooms-katholieke kerk in Nederland.

09-04-2014 12:40

Familiedrama. De term is even waar als bedrieglijk. Het is een drama wat zich afgelopen vrijdagnacht afspeelde in de familie Schmittmann uit Laren. De 57-jarige vader was zo zwaar depressief dat hij zichzelf, zijn vrouw en hun gehandicapte dochter van het leven benam, een dochter van 25 achterlatend.

08-04-2014 12:37

Door de dramatische gebeurtenissen in Laren is het een beetje ondergesneeuwd, maar er is alle reden de pensioenplannen van staatssecretaris Klijnsma toch nog even tegen het licht te houden.

07-04-2014 10:53

Moedig zijn ze, de zeven miljoen Afghanen die zaterdag naar de stembus gingen om hun nieuwe president te kiezen. Zestig procent van de kiesgerechtigden bracht zijn stem uit en trotseerde de dreigementen en intimidatie van de taliban.

De crisis is een veelkoppig monster dat nu zijn gemeenste gezicht toont in West-Brabant: de sigarettenfabriek van Philip Morris sluit op 1 oktober de deuren. Meer dan 1200 medewerkers komen op straat te staan.

31-03-2014 13:55

Nog een maand en dan loopt Volkert van der G. vrij rond. Terecht vrij rond. Behalve emotie is er namelijk geen enkele (juridische) grond om de man, die met de moord op Pim Fortuyn ook de democratie verwondde, langer vast te houden.

30-03-2014 22:14

Is de juweliersvrouw uit Deurne een heldin? Zou zij zichzelf als heldin zien? Of echoën de pistoolschoten dag na dag na in haar gedachten? Verwoestten de kogels van vrijdagavond niet alleen het leven van twee overvallers, maar ook dat van de juweliersvrouw en haar echtgenoot? Is zij slachtoffer of dader? Of allebei tegelijk?

28-03-2014 13:20

Nodeloos ingewikkeld. Dat is wat de Raad voor de Cultuur voorstelt voor de publieke omroepen. Er blijven drie netten, met elk zijn manager. De omroepen blijven, maar ze krijgen als programmaleveranciers concurrentie van commerciële bedrijven. Er komen hoofdredacteuren bij die per genre de invulling van de programmering gaan bepalen.

Je bent wat je eet, zeggen mensen wel eens. In dat geval bevinden wij ons in een nationale identiteitscrisis. Voedselschandalen stapelen zich op, vooral rond vlees.

22-04-2014 17:00

Het gebeurt telkens weer en telkens weer is het verbluffend hoe bot de Japanse politieke elite zich opstelt tegenover de Oost-Aziatische buurlanden.

21-04-2014 21:57

Een club kiest zijn supporters niet. Helaas voor Ajax. Want in Amsterdam weten ze inmiddels hoeveel schade en schande relschoppers met clubsjaaltjes veroorzaken.

16-04-2014 15:24

- Het was eerder dit jaar al een diplomatieke constatering uit de mond van staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken: ,,Iedereen is goed op de foto gekomen.’’

11-04-2014 21:44

Hooligans slapen graag uit. Voor een potje rellen op de vroege ochtend zet een als voetbalfan vermomde relschopper geen wekker. Tenminste dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Raboud Universiteit.

11-04-2014 10:13

De huizenprijzen lagen in het eerste kwartaal van 2014 gemiddeld 1,2 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2013. Dat is goed nieuws natuurlijk, als je hypotheek onder water staat of je een woning wilt verkopen.

10-04-2014 10:22

Hillary Clinton heeft eindelijk de ban gebroken over haar kandidatuur voor de presidentverkiezingen van 2016. Op een bijeenkomst dinsdag in San Francisco kondigde zij aan eind dit jaar een beslissing te nemen. ,,Ik overweeg de kandidatuur'', aldus Clinton.

04-04-2014 08:56

Nederland werd deze week verrast met een nieuw boek over het koninklijk huis. Historicus Gerard Aalders komt in 'Niets was wat het leek' met nieuw historisch materiaal over koningin Juliana en prins Bernhard. Iedere televisiezender deed de afgelopen dagen zijn best de schrijver voor de camera te halen.

02-04-2014 17:58

Het afschaffen van statiegeld voor grote pet-flessen met ingang van volgend jaar blijft de gemoederen bezig houden. Het is genomen op basis van onjuiste berekeningen, stelde onderzoeks- en adviesbureau CE Delft gisteren.

02-04-2014 07:54

Sympathiek idee van de Belgen. Burgers kunnen via een website, opgezet door politie en het nationaal verkeersveiligheidsinstituut, locaties aanmelden waar de politie snelheidscontroles kan houden. Het initiatief verdient bij ons navolging: ikflitsmee.nl.

Moeten we blij zijn of niet. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft uitgerekend dat het begrotingstekort lager is uitgekomen dan aanvankelijk becijferd. We blijven met 2,5 procent zelfs ruim onder de Europese norm van 3 procent.

26-03-2014 09:01

Viel toch mee, niet? De verkeerschaos bleef gisteren en eergisteren uit. Deze dagen bleek weer eens hoe gedisciplineerd wij als Nederlanders kunnen zijn - als het erop aankomt en als we zelf de noodzaak ervan inzien.

25-03-2014 16:23

Ja hoor, maandagochtend weer een Statenlid uit de PVV gestapt vanwege Wilders' 'minder Marokkanen'. Vlak voor het weekeinde buitelden de PVV-volksvertegenwoordigers over elkaar heen om de uitgang te bereiken.

24-03-2014 10:44

Nederland beleeft interessante tijden. Zo interessant dat zelfs de Russische coup op de Krim binnen de kortste keren naar de kantlijn van het nieuws wordt gedreven. In het geweld van grote gebeurtenissen sneeuwt ook idioterie van honderden miljoenen op eigen bodem helemaal onder.

Turkije glijdt steeds verder af in de richting van een totalitaire politiestaat. Premier Recep Erdogan kondigde donderdag aan Twitter te zullen blokkeren in zijn land. Ook YouTube en Facebook dreigen geweerd te worden van het Turkse internet.

Stelling

Doorgaan met Lintjesregen

Vrijdag krijgen naar verluid 3465 mensen die iets bijzonders hebben gepresteerd of zich voor de samenleving hebben ingespannen een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Al jaren wordt discussie gevoerd over aanpassing of afschaffing van het systeem vanwege de kosten (ambtelijke procedures) en willekeur van de gedecoreerden (iemand moet je voordragen). Maar het is nog altijd een goedkope manier om burgers te bedanken voor hun inzet voor de maatschappij. Mee doorgaan dus.

Stelling