Gooi en Eemlander - Zwart-Wit
 
Karel Beckmans Zwart-wit
19-12-2014 16:08

Midden in een door de kersttijd aangewakkerde bui van medeleven melden CBS en Sociaal Cultureel Planbureau de nieuwste armoedecijfers. In Nederland leven en wonen nu 1,4 miljoen mensen onder het bestaansminimum. En volgend jaar zullen dat er zeker niet veel minder zijn.

Karel Beckmans Zwart-wit
16-12-2014 14:22

Berouw komt na de zonde. Minister Asscher van sociale zaken maakt zijn belofte waar. Althans, hij kondigt aan dat de boetes voor vermeende fraude met uitkeringen worden aangepast na de herhaalde kritiek van de Nationale Ombudsman.

Anton Diedrich Zwart-wit
11-12-2014 15:29

Eerlijk zeggen: waar heeft u het gisteren over gehad, de hele dag?

Hugo Schneider Zwart-wit
09-12-2014 13:23

President Poetin moet wel ten einde raad zijn. De Russische economie draait zo slecht dat hij zwartspaarders, die hun miljoenen op de Kaaimaneilanden hebben ondergebracht, gratie aanbiedt als ze hun roebels op Russische bankrekeningen zetten.

Peter Hovestad Zwart-wit
09-12-2014 13:21

De bobo's durven niet en de sporters willen niet. Da's doorgaans het beeld als weer eens een boycot wordt gesuggereerd om de een of andere alleenheerser niet de kans te geven mooi weer te spelen over de rug van topsporters.

Michiel van den Busken Zwart-wit
09-12-2014 13:18

Dit helpt niet bij de rouwverwerking. Er zijn mogelijk cruciale gegevens over het hoofd gezien bij het verlenen van een wapenvergunning aan Tristan van der Vlis. De betrokken medewerker van de politie had het razend druk en kampte met ziekte.

Eric Kok Zwart-wit
02-12-2014 11:17

’Ladies and gentlemen, we’ve got them!’ We hebben de boosdoeners te pakken van de dodelijke uitbraak van vogelgriep. Het zijn trekvogels, smienten om precies te zijn. Onderzoekers verzamelden ijverig vogelpoepjes, en twee keer was het raak.

Gerben van 't Hek Zwart-wit
01-12-2014 10:06

Een loze belofte is als een hemd der dwazen. Het voelt even warm aan, maar al gauw komen de rillingen. Mark Rutte beloofde elke werkende Nederlander twee jaar geleden duizend euro extra.

Michiel van den Busken Zwart-wit
29-11-2014 09:25

Terwijl onze eigen sinterklaasviering onder druk staat, lijken we steeds makkelijker Amerikaanse evenementen te kopiëren. Het begon jaren terug met Valentijnsdag. Nu beginnen Halloween en Thanksgiving steeds vastere voet aan de grond te krijgen.

Bert-Jan Klein Zwart-wit

De Turkse regering heeft weer eens fel uitgehaald naar een ander land. Nederland krijgt deze keer het verwijt dat Turkse Nederlanders slecht worden behandeld. De minister neemt zelfs de woorden 'racistisch' en 'agressief van toon' in de mond.

Karel Beckmans Zwart-wit
18-11-2014 16:03

U bent slim, zit tussen twee carrières, mag graag reizen of bent erg gehecht aan uw eigen omgeving. Dan zijn er nu enkele aantrekkelijke vacatures.

Peter Hovestad Zwart-wit
17-11-2014 14:15

In een column die Zwart-wit heet kan hij wiens-naam-niet-genoemd-mag-worden niet ontbreken.

Eric Kok Zwart-wit
17-11-2014 11:41

Kent u de reclame van Robeco? U bent twintig, en u denkt niet aan beleggen. U bent dertig, en u denkt er nog steeds niet aan. U bent veertig, en u denkt: wordt het niet eens tijd? U bent vijftig, en u denkt: het wordt tijd om mijn beleggingen te repareren.

Hugo Schneider Zwart-wit

De PvdA heeft zichzelf geen dienst bewezen door twee opstandige Kamerleden van Turkse afkomst uit de fractie te zetten.

Yvo Grote
18-12-2014 08:02

Diederik Samsom zal met stip zijn gestegen op de favorietenlijst van headhunters. Het zal niet lang meer duren eer de PvdA-voorman kan uitzien naar een nieuwe baan.

Gerben van 't Hek Zwart-wit
12-12-2014 15:17

Je zal maar in een flatje aan de Amsterdamse ring wonen. Krijgen je longen het dubbel te verduren. Je inhaleerde al de dagelijks portie fijnstof van de forzenoptocht-in-blik onder je balkon. En, naar nu blijkt, dalen ook nog eens onzichtbare giftige wolken vanaf Schiphol op je neer. Tenminste als de wind verkeerd staat.

10-12-2014 17:41

ZWART-WIT - Dat als gevolg van gangstervetes in twee jaar tijd een stuk of vijftien doden vielen houdt de politieke gemoederen fiks bezig. Zeker deze week, nu er weer twee levens aan de lijst zijn toegevoegd. De politie is er drukker mee dan ze zou willen – de inzet gaat ten koste van ander werk – en ook het criminele milieu wordt er ongetwijfeld door geraakt – al hoor je daar dat milieu getrouw weinig van. Daarbuiten is het opvallend rustig. Er is nauwelijks publieke verontwaardiging.

Anton Diedrich Zwart-wit
09-12-2014 13:03

Opwarming van de aarde? Zal wel meevallen, want het heeft weer gehageld. Dat is ongeveer net zo stompzinnig als zeggen: er is geen honger meer op de wereld, want ik heb net een broodje kroket gegeten.

Karel Beckmans Zwart-wit
04-12-2014 13:16

U wilt huursubsidie aanvragen? Bezint eer u begint! Voor je het weet staat een komma verkeerd of leg je een dubbelzinnige vraag fout uit. Dan mag je stante pede het driedubbele bedrag als boete ophoesten. Kun je nog jaren last van hebben.

Anton Diedrich Zwart-wit
02-12-2014 11:25

Hoogmoed komt voor de val, of: wie hoog vliegt, zal diep vallen. Het Calvinistische Nederland kan een grinnik van leedvermaak niet onderdrukken.

Peter Schat Zwart-wit
27-11-2014 14:13

Ons land kent een klaar-overtekort. Veilig Verkeer luidt de noodklok. De aflopen acht jaar gaf de helft van de klaar-overs er de brui aan.

Anton Diedrich Zwart-wit
25-11-2014 15:35

Zeker nu de kampioen van Nederland een bijrolletje vervult à la Cyprus, is het besluit van de NOS om geen belastinggeld meer uit te geven aan Champions League-voetbal volstrekt terecht.

Hugo Schneider Zwart-wit
24-11-2014 19:58

De publieke omroep lijkt op een veelkoppig monster. Eerst was er radio, later televisie en daarna internet. Het begon met één zender, maar intussen zijn er ontelbare zenders, kanalen, websites en mobiele apps.

Michiel van den Busken Zwart-wit

Het mag niet, maar het gebeurt toch. Nepaanbiedingen waren in het verleden al gebruikelijk bij de winkel om de hoek. Internetwinkels blijken nu in een onderzoek van de Consumentenbond geen spat beter.

Bert-Jan Klein Zwart-wit
13-11-2014 15:55

Minister Asscher van sociale zaken is verrast en bezorgd dat zoveel Turkse jongeren Islamitische Staat (IS) steunen.

Peter Schat Zwart-wit
13-11-2014 09:13

Pleitbezorgers voor het verruimen van de defensiebegroting kunnen tot hun genoegen vaststellen dat het tij keert. Na ruim twee decennia van snijden en schrappen in het militaire apparaat wordt er in de politiek, eindelijk weer eens, aftastend maar serieus gesproken over meer geld naar Defensie.

Anton Diedrich Zwart-wit
12-11-2014 12:16

Verdere koopkrachtdaling bij ouderen. Geen volksoproer.

Michiel van den Busken Zwart-wit

De nationale herdenking van de slachtoffers van vlucht MH17 was maandag indrukwekkend. Zestienhonderd nabestaanden en hoogwaardigheidsbekleders waren voor de ceremonie naar de RAI gekomen.


Stelling

Weg met nieuwjaarstraditie

In het Brabantse dorp Veen is het traditie om de jaarwisseling te ’vieren’ door autowrakken in brand te steken. Dat liep een jaar terug volledig uit de hand, de politie greep op oudjaarsdag namelijk in. Terecht. Waarom zou iets wat gewoon niet mag, op zo’n dag wel mogen? Juist daarom is het raar dat het Openbaar Ministerie er zelfs een sporthal heeft gereserveerd voor een bijeenkomst over de laatste en komende jaarwisseling. Dit wekt de indruk dat het weer bespreekbaar is. Maar auto’s in brand steken, is fout. Geen woord meer aan vuilmaken en stoppen met dit soort nieuwjaarstradities.

Stelling
Het antwoord van...
Westfries Gasthuis
Jeroen Steens
Orthopedisch chirurg
15-12-2014 00:00 Vraag & antwoord

Pijn, stijfheid en functieverlies. Wie last heeft van artrose zal de aandoening met deze kenmerken omschrijven. ,,Artrose is een zeer frequent voorkomende aandoening”, zegt orthopedisch chirurg Jeroen Steens van het Westfriesgasthuis in zijn antwoord op lezersvragen over knieklachten.
Slijtage is maar gedeeltelijk te voorkomen. In beweging blijven en vermindering van overgewicht zijn de belangrijkste factoren die een patiënt zelf kan beïnvloeden.

 

Lees verder!