Gooi en Eemlander - Zwart-Wit
 
Ronald Frisart
29-07-2014 14:35

Terecht heeft het Nederlandse kabinet het veiligstellen van stoffelijke resten van de MH17-slachtoffers tot topprioriteit verheven. Maar vervolgens steken onvermijdelijk ook andere kwesties de kop op.

Wim van der Wijk Zwart-wit
25-07-2014 15:51

Er is onder Nederlanders veel vertrouwen in de manier waarop het kabinet opereert in de crisis rond de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne.

Job Janssens Zwart-wit
17-07-2014 11:57

Ik ben een pianist, niet schieten op de pianist. Dat zei Dutchbat III commandant Thom Karremans in hotel Fontana in Bratunac tegen de intimiderende Servische bevelhebber Ratko Mladic.

Gerben van 't Hek Zwart-wit
14-07-2014 15:00

De vlammen slaan hevig uit het 'eeuwige' kruitvat Israël. Slechts onverbeterlijke optimisten dromen nog hardop van een tweestatenoplossing nu de hemel is gevuld met raketstrepen.

Eric Kok Zwart-wit
14-07-2014 20:00

We konden erop wachten. De aanhang van wijlen Pim Fortuyn schreeuwde moord en brand omdat Volkert van der Graaf zijn enkelband af wil doen. En Wakker Nederland stond op zijn achterste benen omdat een rechter besloot dat Cevdet Y. met onbegeleid verlof mag.

Bert-Jan Klein Zwart-wit
14-07-2014 14:57

Het conflict tussen Israël en Hamas is de afgelopen dagen verder verscherpt. Hamas schiet dagelijks tientallen raketten af op grote bevolkingscentra. Israël antwoordt met bombardementen, die al honderd levens hebben gekost.

Michiel van den Busken Zwart-wit
08-07-2014 16:21

Toenmalig minister Donner hield in de Vestiazaak lang informatie onder de pet. Het niet inlichten van de Kamer - zo verklaarde de huidige vicevoorzitter van de Raad van State - was om de mogelijke aansprakelijkheid voor de staat te verkleinen.

Peter Hovestad Zwart-wit
07-07-2014 11:24

Tunnels, ze zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn er al honderden jaren. Op de moeilijkste plekken op aarde zijn hoogstandjes verricht bij de aanleg van tunnels.

Gerben van 't Hek Zwart-wit
04-07-2014 21:42

Oma krijgt het druk. De kleinkinderen komen wat vaker langs. Hoera! Hoe bedoel je komen ze twee, drie keer per week? En dan ook nog eens van zeven tot zes?!

Karel Beckmans Zwart-wit

In Nederland heerst de waan van de dag. Op straat en in de politiek. Neem nou het beperken van de vuurwerkverkoop om de overlast te bestrijden.

Ruud Sep Zwart-wit
26-06-2014 15:43

Als je een nieuwe baan krijgt, begin je langzaam aan met het opbouwen van vakantiedagen. Meteen voor langere tijd op vakantie gaan, zit er dan ook niet in. Waarom zou je dan wel moeten accepteren dat iemand die net een bijstandsuitkering krijgt, meteen drie weken ver van huis op het strand gaat liggen?

Peter Schat Zwart-wit
26-06-2014 07:42

Het maximum aantal vluchten dat Schiphol jaarlijks aan kan staat tegenwoordig op 510.000. Tussen vier en negen jaar van nu wordt dat aantal bereikt, hoogste tijd dus voor de luchtvaartindustrie, om het maximum ter discussie te gaan stellen. Door bijvoorbeeld te poneren dat Schiphol ook geschikt kan worden gemaakt voor 600.000 vluchten per jaar.

Wim van der Wijk Zwart-wit
24-06-2014 15:02

Voor het tot nu toe succesvolle Oranje op het WK in Brazilië is balbezit geen doel meer maar een middel. Chili 65 procent balbezit (ballast?), nul doelpunten. Nederland 35 procent balbezit, twee doelpunten, tel uit je winst. Ook in de maatschappij zien we tekenen van afnemende bezitsdrang, altijd beschouwd als een natuurlijke drijfveer van de mens.

Michiel van den Busken Zwart-wit

De NAVO overweegt weer een missie te starten in Afghanistan. Nederland moet honderd man leveren van de in totaal 12.500 soldaten. Onze landgenoten moeten leger en politie gaan opleiden vanaf 2015. Resolute Support staat te boek als trainingsmissie. De militairen zijn er niet om te vechten.

Peter Hovestad Zwart-wit
28-07-2014 09:16

Machteloos voelt hij zich niet, verklaarde premier Rutte gisteren net iets té stellig tijdens zijn persconferentie. Natuurlijk is hij machteloos, dat maakte diezelfde persconferentie duidelijk. Rutte gaf weliswaar overtuigend aan waarom militaire interventie nu niet aan de orde is, zijn alternatief - ongewapend naar het rampgebied - bleek gisteren evenzeer onuitvoerbaar. Rutte is machteloos overgeleverd aan de nukken van de strijdende partijen.

18-07-2014 16:59

ZAANSTAD - Rond de voormalige detentieboten hangt een negatief sentiment. Onterecht, zo meent voormalig medewerker Johan.

Yvo Grote Zwart-wit
16-07-2014 09:52

De Arubaanse verontwaardiging over de Nederlandse starheid in het begrotingsconflict is goed voor te stellen. Voor een land dat een hoge mate van autonomie voert, krijgt het een gevoelige ruk aan de teugels van het oude moederland. Als een kind dat streng de les gelezen wordt.

Jan Vriend Zwart-wit
11-07-2014 11:36

En toch hebben we gewonnen. 'Onze jongens' moeten het in Brazilië weliswaar stellen met een plek in de troostfinale, maar wat ze bij het thuisfront hebben losgemaakt, grenst aan de magie van een wel gewonnen wereldkampioenschap.

Peter Schat Zwart-wit
10-07-2014 16:23

De dag waarop het papieren treinkaartje ter ziele was, woensdag dus, maakten de openbaarvervoerders bekend dat Translink Systems, het bedrijf achter de OV-chipkaart, een coöperatie wordt waarin zij alle gaan participeren. Met als doel meer gemak voor de reizigers. Die zullen denken, konden ze dat begin jaren negentig niet verzinnen, toen het idee voor de OV-chipkaart rees?

Wim van der Wijk Zwart-wit
09-07-2014 09:50

Is het totale mens-principe van Louis van Gaal ook toepasbaar op de werkvloer waar nog steeds veel werknemers lijden aan stress? Moet Louis na het WK in het landsbelang niet doorreizen naar Den Haag voor een bestuurlijke topfunctie in plaats van naar Verenigd Manchester?

Eric Kok Zwart-wit
02-07-2014 20:00

Verdriet en woede strijden om voorrang in Israël. De drie tieners Naftali, Gilad en Eyal zijn ontvoerd en vermoord. Hoogstwaarschijnlijk door Palestijnen, vermoedelijk door Hamas-leden en misschien zit die organisatie er ook wel achter.

Yvo Grote Zwart-wit
02-07-2014 08:03

De krant is net een bedrijf, werd in betere tijdens weleens gekscherend opgemerkt. Laat anno nu dat 'gekscherend' en het 'net' maar weg, want de krant ís een bedrijf. Een onderneming als elke andere waar het rendement en de winstmarges bovenaan staan.

Ronald Frisart Zwart-wit
01-07-2014 07:46

Merkwaardige man, die Hans de Boer. Gisteren is hij aangetreden als nieuwe voorzitter van werkgeversclub VNO-NCW. Naar aanleiding daarvan waren afgelopen weekeinde met hem overal interviews te lezen en te horen. Zeker, hij hamerde telkens (ook) op het belang van werkgelegenheid. Daar zal niemand tegen zijn. Maar voor het overige gaf hij zich toch vooral bloot als ongepolijste vechtjas.

Hugo Schneider Zwart-wit

De voordracht van de Luxemburger Jean-Claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, kan historisch worden genoemd.

Hugo Schneider Zwart-wit
23-06-2014 17:16

De vlag kan uit in Haarlem, Utrecht en Lelystad. Het kabinet geeft zijn plan op om het aantal provincies terug te brengen en - als start - Noord-Holland, Utrecht en Flevoland samen te voegen.

Gerben van 't Hek Zwart-wit
23-06-2014 09:44

De oplossing in de spraakmakende Panamese vermissingzaak lijkt nabij nu DNA-onderzoek bewijst dat de gevonden botresten van Lisanne Froon zijn. En het is niet de laatste keer deze week dat alle ogen gericht zullen zijn op een forensisch laboratorium.

Bert-Jan Klein Zwart-wit
20-06-2014 10:56

De strijd in Irak tussen soennieten en sji'ieten heeft de vorm aangenomen van een burgeroorlog. Het oprukkende Isis zorgt voor grote onrust in binnen- en buitenland. Zeker nu duidelijk wordt hoe meedogenloos de beweging te werk gaat.

Karel Beckmans Zwart-wit

Bent u boven elke twijfel verheven? Hebt u nooit een foute opinie gehad? Nimmer een riante vertrekpremie zonder mokken geaccepteerd? Overweeg dan eens een baan als Nationale Ombudsman.


Stelling

Lucille ondergang voor Lingo

Niet de verhuizing naar een ander net is de doodsteek geworden voor het spelletjesprogramma Lingo, maar het te lang vasthouden aan Lucille Werner als presentatrice. Dit spelletjesprogramma, waar indertijd premier Balkenende zich nog hard voor heeft gemaakt, was gewoon toe aan opfrisbeurt. Naast een nieuwe aanpak was daarbij ook een nieuwe frisse presentator of presentatrice noodzakelijk. Het is te makkelijk om de ondergang nu alleen te wijten aan de netverhuizing.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
22-07-2014 16:05 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!