Gooi en Eemlander - Doe Mee
 
17-04-2014 13:41

Vandaag ben ik vroeg op pad. Het is fijn om in het duin te zijn als iedereen nog slaapt. De vogels zijn echter al klaarwakker. Overal om me heen hoor ik gekwetter en getetter.

01-04-2014 10:13

Ik zag ze van 't weekend toen ik met mijn racefiets over de zeedijk reed. Twee kleine kindjes die, heel voorzichtig, met de blote voetjes de zee ingingen. Zoiets is niet aan leeftijd gebonden, weet ik sinds vorig jaar.

28-03-2014 12:58

De man leunt op het stuur van zijn fiets. ,,Ach meneer, het lijkt of ze nooit klaar zijn met die Beatrixstraat. Voor de hoeveelste keer gaat -ie nu op de schop? Maar ik moet wel toegeven dat het erg mooi wordt.'' Ik knik.

14-01-2014 12:44

Al jaren wandel ik met mijn hond minimaal een keer in de week rond het Kennemermeer in IJmuiden aan Zee. Een prachtig afwisselend landschap met duinen, vergezichten over zee, strand en vooral: ruimte. Je hond kan er tijdens de wandeling van een klein uurtje voortdurend loslopen en uit zijn dak gaan.

15-04-2014 15:20

Het was op een mooie lentedag in het Limburgse heuvelland toen een mountainbiker ons passeerde. Of beter gezegd: probeerde te passeren. De corpulente man zwoegde hoorbaar op het stijgende parcours, maar op het naastgelegen wandelpaadje bleven we hem toch voor. ,,Kun je niet beter afstappen en een stukje wandelen'', stelde mijn gezelschap hem vriendelijk voor.

31-03-2014 09:53

Wie van Zwaag naar Santiago wandelt, komt door België. De onzichtbare grens is goed te zien, want in België zijn de elektriciteitskabels bovengronds: te horen is het ook. Vlaams klinkt zo vriendelijk. Alleen om het antwoord: 'Bij het witte kapelleke gaat ge links', zou ik veel vaker de weg willen vragen.

25-03-2014 13:42

Je zou denken dat er weinig te lachen valt voor iemand die in zijn eentje van Zwaag naar Santiago de Compostela wandelt. Dat valt mee. Allereerst zijn er de dagelijkse sms'jes waarin ik op de meest merkwaardige manieren word aangesproken. Wat te denken van Bourgondisch loopmirakel (is dat omdat ik vaak over eten sms?) of halfbakken pelgrim (omdat ik heb toegegeven dat ik één kilometer heb afgesneden?).

Stelling

Haal wietteelt uit de illegaliteit

Er zijn gemeenten die willen dat er een einde komt aan het beleid dat de verkoop van cannabis reguleert, maar de bevoorrading van coffeeshops praktisch verbiedt. In totaal hebben 35 gemeenten een manifest ondertekend dat ervoor pleit om ook de teelt van softdrugs te reguleren. Ze zullen moeite hebben om minister Opstelten en de Tweede Kamer te overtuigen dat het anders moet. Een meerderheid in de Kamer is nog steeds tegen gereguleerde wietteelt. En dat is krom. Het is bespottelijk dat cannabis wel verkocht mag worden, maar dat de teelt ervan illegaal is.

Stelling