Gooi en Eemlander - Goffin zorgt voor verrassing op Roland Garros
 

Goffin zorgt voor verrassing op Roland Garros

1-6-2012, 21:52 (Update 1-6-2012, 21:57)

PARIJS - Voor tennisser David Goffin gaat op Roland Garros een droom in vervulling. De 21-jarige Belg mag het in de achtste finales van de Open Franse titelstrijd opnemen tegen een grote held: Roger Federer. Beide spelers wonnen vrijdag hun partij in de derde ronde. Voor Goffin was dat een veel grotere sensatie dan voor de gelouterde Federer.

De jongste speler van het overgebleven deelnemersveld verraste ook tegen de Pool Lukasz Kubot. De Belgische stuntman zegevierde na 2 uur en 32 minuten in drie sets (7-6 7-5 6-1) over de nummer 49 van de wereldranglijst. Federer had tegen de Fransman Nicolas Mahut vier sets nodig om de ingecalculeerde winst binnen te halen: 6-3 4-6 6-2 7-5.

Goffin kwam als 'lucky loser' het hoofdtoernooi binnen. Hij verloor weliswaar in de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi, maar kreeg toch een startbewijs voor het grote werk dankzij de afmelding van de geblesseerde Fransman Gael Monfils. De jonge Belg versloeg vervolgens de Fransman Arnaud Clement en de als 23e geplaatste Radek Stepanek uit Tsjechië. Goffin, 109e op de wereldranglijst, is de eerste lucky loser die de vierde ronde op Roland Garros haalt sinds 1988, het jaar waarin de eerste omvangrijke statistieken werden opgemaakt.

In de strijd bij de vrouwen om de eerste plaats op de wereldranglijst haakte Agnieszka Radwanska vrijdag als eerste kandidate af. De Poolse nummer 3 van de plaatsingslijst was onherkenbaar in haar duel in de derde ronde tegen de Russin Svetlana Koeznetsova, de kampioene van 2009. Radwanska, die in de tweede ronde de Amerikaanse Venus Williams nog overtuigend versloeg, ging in twee sets hopeloos onderuit: 6-1 6-2.

Koeznetsova, die Radwanska voor de zesde keer op rij versloeg, speelt in de vierde ronde tegen de Italiaanse Sara Errani. De nummer 21 van de plaatsingslijst was na een stroeve start in drie sets te sterk voor de Servische Ana Ivanovic, de kampioene van 2008: 1-6 7-5 6-3.

Maria Sjarapova jaagt nog wel op de leidende positie van de Wit-Russische Victoria Azarenka in het mondiale klassement. De 25-jarige Russin maakte in de tweede ronde korte metten met de Japanse Ayumi Morita: 6-1 6-1. Die partij stond voor donderdag op het programma, maar door de marathonpartij tussen Paul-Henri Mathieu en John Isner moest het duel naar vrijdag worden verschoven.

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding

Reageer op dit artikel


Stelling

Laat Wilders maar declareren

De PVV heeft na het ‘haatzaaiproces’ de rekening van de advocaat ingediend bij de Tweede Kamer, meldt De Volkskrant. Het ging volgens betrokkenen om een rekening van vijf of zes ton, te betalen aan Bram Moszkowicz. Achter gesloten deuren zou het bestuur van de Kamer, het presidium, de ‘slordige en veel te hoge’ rekening na felle discussie van de hand hebben gewezen. Maar Wilders had gelijk: dergelijke rechtszaken zijn nou eenmaal het bedrijfsrisico van het werk in de Kamer, dus hoeft de partij daar niet zelf voor op te draaien.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Menno Gaastra
Huidarts
29-12-2014 00:00 Vraag & antwoord

Voor sommige mensen is de winterperiode een crime. Zij zien rode tot blauw-rode zwelling ontstaan op hun huid, wanneer die aan kou blootgesteld wordt. Jeuk, een branderig gevoel ter plaatse of een gloeiend en tintelend gevoel in de plekken die aangedaan zijn, volgen. Vaak gaat het om vingers en tenen, maar ook de zijkant van de heup, de neuspunt en oorschelpen kunnen vergelijkbare reacties geven. Huidarts Menno Gaastra van Centrum Oosterwal beantwoordt deze week drie vragen over deze winterkwaal.

Lees verder!