Gooi en Eemlander - Sport Regionaal
 
19-11-2014 00:11

BUSSUM - BFC gaat op zoek naar een nieuwe trainer en hoofd voetbalzaken. Het contract van Ferry Hendrikse, die beide functies nu vervult, wordt na dit seizoen niet verlengd.

17-11-2014 02:22

LAREN - De hockeysters van Laren hebben zondag de eerste helft van het seizoen afgesloten met een 4-1-overwinning op Wageningen.

14-11-2014 16:43

HILVERSUM - Het bestuur van Altius stak zijn nek uit toen het Daan Hidden benoemde als hoofdtrainer. Hidden is weliswaar kind aan huis bij de zaterdag-derdeklasser, maar pas 26 jaar jong. Al aardig wat ervaring bij de jeugd, maar als hoofdcoach een onbeschreven blad. Na negen wedstrijden staat Altius keurig in de kopgroep, drie punten achter nummer één De Vecht. Tijd voor een kennismaking met Daan Hidden.

09-11-2014 23:17

BUSSUM - Het blijft doodzonde dat het de hockeybond niet heeft behaagd om Gooische, Laren én Huizen in dezelfde overgangsklassepoule bij elkaar te zetten. Zondag trok de regionale derby tussen Gooische en Laren ongeveer duizend man, die een gedenkwaardige wedstrijd voorgeschoteld kregen. Gooische was Laren in alle opzichten de baas en de cijfers spraken duidelijke taal: 4-0.

09-11-2014 22:48

VUGHT - Nu de dames van Laren zelfs uitwedstrijden tegen MOP gaan winnen, lijkt de kandidaatstelling voor de landstitel echt definitief. ,,We hebben hier twee jaar op rij verloren, dus deze voelt heel lekker’’, zei coach Etienne Spee na de 1-2-overwinning.

09-11-2014 07:23

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Na de onverwachte uitglijder op eigen veld tegen Excelsior Maasssluis (1-2) heeft Spakenburg tegen het op eigen veld zeer lastig te bestrijden Capelle een zwaarbevochten zege (1-3) behaald. De doelpuntenmakers waren Salim Amerzgiou en de neven Nick en Kees Tol.  

07-11-2014 12:52

HUIZEN - Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB neemt geen genoegen met de straf die de tuchtcommissie een maand geleden heeft opgelegd aan Huizen en Bennekom. Beide clubs kregen een voorwaardelijke straf van een jaar naar aanleiding van de vechtpartij tussen spelers na afloop van het duel op zaterdag 20 september.

05-11-2014 11:53

SOEST - Trainer Aad van den Berg (43) heeft zelf besloten na dit seizoen afscheid te nemen van SO Soest.

02-11-2014 14:31

BLOEMENDAAL - De hockeysters van Laren hadden bijna de leiding teruggepakt in de hoofdklasse. Dit weekend won Laren achtereenvolgens van Oranje Zwart (vrijdag) en Bloemendaal (1-5, zondag). Omdat Den Bosch zondag vlak voor tijd toch nog won van Hurley - corner van Paumen in de slotseconden -  blijft het team van Etienne Spee de Brabantse koploper nog steeds op een puntje volgen.

AMSTERDAM - IJsselmeervogels heeft de goede reeks doorgezet met een 1-2 winst zaterdag op de amateurs van Ajax. Door de overwinning zijn de Spakenburgers opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst.  

30-10-2014 16:57

SOEST - Voorzitter Aart Bosman van VVZ'49 stapte vorige zaterdag in de namiddag op zijn trainer Harrie Epskamp af en vertelde hem dat zijn contract na dit seizoen niet zou worden verlengd. De rest van het bestuur en de technische commissie wisten van niets. Nu is er onrust ontstaan. Een bestuurslid en twee tc-leden houden het voor gezien.

26-10-2014 23:00

AMSTERDAM - Een laat doelpunt van Willemijn Bos heeft ervoor gezorgd dat de hockeysters van Laren in de hoofdklasse ongeslagen zijn gebleven. Bos maakte tegen Hurley de 3-3.

26-10-2014 22:49

HUIZEN - Na twee keer een 0-0-wedstrijd heeft Huizen tegen Volendam eindelijk het net weer weten te vinden. Tegen de nummer laatst in de hoofdklasse werd het 5-0.

NIJKERK - Spakenburg lijkt na een beroerde serie (vijf duels zonder winst) op weg naar een toppositie in de zaterdagtopklasse. Tegen promovendus Sparta Nijkerk werd een fraaie 0-3 overwinning behaald. Ondanks een korte opleving van de thuisclub in het slotkwartier van de eerste helft, had Spakenburg gedurende de gehele wedstrijd een veldoverwicht en viel er op de zege uiteindelijk niets af te dingen. De grote man was rechtermiddenvelder Nick Tol die twee keer scoorde, terwijl ook zijn neef Kees weer eens productief was.

19-11-2014 00:06

HILVERSUM - De drie regionale zaterdagclubs die dinsdagavond in de tweede ronde van de beker actief waren, zijn alle verder gekomen. Spakenburg, IJsselmeervogels en VVZ'49 wonnen, de een wat makkelijker dan de ander.

16-11-2014 01:01

SPAKENBURG - Voor eigen coulisse had Spakenburg geen enkele moeite met promovendus Hoek, dat na een 2-0 ruststand met een 4-0 nederlaag genoegen moest nemen. Na rust viel er aanmerkelijk minder op De Westmaat te beleven dan in het in het eerste bedrijf. Maar Spakenburg bleef de regie in handen houden en staat inmiddels op de tweede plaats.    

13-11-2014 07:00

HOEVELAKEN - Hij zou in de bloei van zijn voetbalcarrière moeten zitten. Maar Danny van den Meiracker, 25 jaar, zit inmiddels alweer meer dan een jaar in de lappenmand. Hoe gaat het nu, twee knieoperaties verder, met de Baarnse goaltjesdief en wanneer is hij weer op het voetbalveld te bewonderen?

08-11-2014 19:01

HUIZEN - Lang stond het ‘slechts’ 1-0 op de Wolfskamer en eigenlijk was Achilles Veen de iets beter voetballende ploeg. Maar spannend was het niet. De defensie van Huizen stak zaterdagmiddag uitstekend in elkaar. De 2-0 van Oskar van Logtestijn werd dan ook niet als verlossing gezien. ,,Ik had niet het gevoel dat we dit nog weg gingen geven.’’

08-11-2014 17:34

SPAKENBURG - Een aloude voetbalwet deed zaterdagmiddag opgeld aan de Westmaat: als je de kansen zelf niet afmaakt, vliegen ze er aan de andere kant in. Lijdend voorwerp IJsselmeervogels kon er in de wedstrijd tegen naaste concurrent Barendrecht over meepraten. Het bleef steken op 2-2.

07-11-2014 19:00

BUSSUM - Een klassieker is Gooische tegen Laren eigenlijk helemaal niet in de hockeywereld. De laatste keer dat de Bussumse heren op die van Laren stuitten in competitieverband was in de vorige eeuw. Toch wordt op internet al gesproken van ’El Clasico’, zozeer leeft het duel van zondag in het Gooi. De twee overgangsklassers spelen een beladen derby. Behalve prestige staat er ook handhaving in de overgangsklasse op het spel.

02-11-2014 14:09

Spakenburg heeft zich op eigen veld geblameerd in het duel tegen hekkensluiter Excelsior Maassluis. Na een 1-0 voorsprong had het zeer ongeïnspireerd spelende elftal van trainer Jochem Twisker niets meer in te brengen en viel er op de 1-2 van de Zuid-Hollanders, die vlak voor tijd tot stand kwam, in feite niets af te dingen. 

01-11-2014 17:23

GOUDA - Huizen heeft bij Jodan Boys een achterstand goed weten te maken voor een nieuwe zege. Door de 1-2-overwinning stijgt de ploeg van Henk van de Pol naar de vijfde plaats in de hoofdklasse.

31-10-2014 23:14

LAREN - Volgens Laren-trainer Etienne Spee is de hoofdklasse voor dames in de breedte steeds sterker aan het worden. Dat blijkt misschien niet uit de uitslagen, maar is wel zichtbaar in de wedstrijden. Gisteravond had Laren de grootste moeite om zich op eigen veld van de hockeysters van Oranje Zwart te ontdoen. De Brabantse nummer vier van de ranglijst was grote delen van het duel sterker, maar na zeventig minuten had Laren toch ’gewoon’ met 3-1 gewonnen.

AMSTERDAM - Spakenburg heeft de zwaarste tegenstander geloot van de vijf regionale clubs die nog in de districtsbeker West 1 actief zijn. De ’blauwen’ zijn niettemin in het thuisduel op dinsdag 18 november de grote favoriet tegen De Zouaven uit Grootebroek. De West-Friese opponent staat momenteel in de zondag-hoofdklasse op de voorlaatste plaats.

25-10-2014 18:11

BUNSCHOTEN - In een uiterst tumultueuze wedstrijd, waarin zowel binnen als buiten de lijnen van alles gebeurde, heeft IJsselmeervogels een knappe 2-0-zege geboekt op koploper GVVV.

23-10-2014 19:00

NEDERHORST DEN BERG - Drie keer op rij Europees kampioen in de Supermonoklasse. Motorcoureur Mike Velthuijzen (31) uit Hilversum rijgt de successen aaneen. Wat hij volgend seizoen gaat doen is nog de vraag, want zijn eigen bedrijf in Nederhorst den Berg slokt ook behoorlijk wat van zijn tijd op.

23-10-2014 17:45

SPAKENBURG - Jochem Twisker krijgt een uniek contract bij Spakenburg. De Bussumse trainer komt in vaste dienst en krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Twisker is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij de ’blauwen’.

HUIZEN - SCHC, HIC en HDM vormen sinds afgelopen weekeinde de verwachte top drie in de overgangsklasse B bij de heren. Kort daar achter volgen de hockeyers van Huizen, die afgelopen zondag tegen SCHC hun eerste nederlaag opliepen, maar nog altijd prima meedoen in de top. ,,Ik geloof wel in de grap van Robert-Jan’’, lacht Gijs Hibbeln.


Stelling

Geen ouwe meuk op 1 in Top 2000

De komende tijd worden we weer bedolven onder de oude muziek uit de vorige eeuw: de Top 2000 komt er aan. Radio 2 draait de hele dag ouwe meuk, zeker als we de top tien naderen. Popprof Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk stappen het Top 2000 café weer in en wetenschappers breken zich er het hoofd over waarom Bohemian Rhapsody toch steeds op nummer 1 staat. Moet de top 2000 met al die oude liedjes maar naar omroep Max verhuizen? Of moet er voor de top 10 een verbod komen op muziek uit de vorige eeuw. Geen ouwe meuk op 1 in de Top 2000.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Ilse Bannink
Pijnbestrijder
17-11-2014 15:26 Vraag & antwoord

Een trekkend gevoel of een stekende, brandende pijn op de plaats van een litteken. Littekenvorming hoort bij het genezingsproces na een operatie, maar soms is de vorming van dit littekenweefsel oorzaak van aanhoudende pijnklachten. Is hier iets tegen te doen? ,,Ja", zegt pijnbestrijder en anesthesioloog Ilse Bannink van het Zaans Medisch Centrum. Ze werkt daar in het zogeheten Pijncentrum. ,,Er zijn diverse mogelijkheden om littekenpijn te behandelen." Ze beantwoordt deze week drie vragen over littekenpijn.

Lees verder!