Gooi en Eemlander - Sport Regionaal
 
25-11-2014 16:20

HUIZEN - Het contract van Henk van de Pol bij Huizen is nu met twee jaar verlengd. De trainer is aan zijn eerste seizoen bezig bij de zaterdag-hoofdklasser.

24-11-2014 20:00

BUSSUM - De Amsterdamse voetbalclub AFC voert - net als in 2013 - de ranglijst aan van beste jeugdopleiding bij amateurverenigingen. In de top 100 slechts twee verenigingen uit de regio: IJsselmeervogels en BFC delen met meerdere clubs de 76ste plaats. Wat is het geheim van het succes van de Bussumse derdeklasser?

 
23-11-2014 07:40

SNEEK - Pas in de tweede helft van het duel tegen het al zes wedstrijden ongeslagen ONS Sneek haalde runner up Spakenburg een acceptabel niveau. Toch waren zaterdag het de geestdriftig aanvallende Friezen die halverwege de tweede helft via aanvaller Martijn Roosenburg een voorsprong namen.

22-11-2014 17:32

SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft thuis tegen SC Genemuiden zeer kostbare punten verloren. De rooien gingen met 2-1 ten onder. 

22-11-2014 07:00

LOENEN AAN DE VECHT - ,,Het is lastiger om koploper te blijven, dan om koploper te worden”, weet Herman Schreurs, trainer van De Vecht. De zaterdag-derdeklasser kijkt, met een periodetitel op zak, uit naar de topper van vanmiddag tegen het Almeerse Waterwijk Ongekende luxe voor het team uit Loenen aan de Vecht. Schreurs ziet de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet. Een portret van een bevlogen trainer die na een moeilijke periode ’meer mens is geworden’.

19-11-2014 00:11

BUSSUM - BFC gaat op zoek naar een nieuwe trainer en hoofd voetbalzaken. Het contract van Ferry Hendrikse, die beide functies nu vervult, wordt na dit seizoen niet verlengd.

14-11-2014 16:43

HILVERSUM - Het bestuur van Altius stak zijn nek uit toen het Daan Hidden benoemde als hoofdtrainer. Hidden is weliswaar kind aan huis bij de zaterdag-derdeklasser, maar pas 26 jaar jong. Al aardig wat ervaring bij de jeugd, maar als hoofdcoach een onbeschreven blad. Na negen wedstrijden staat Altius keurig in de kopgroep, drie punten achter nummer één De Vecht. Tijd voor een kennismaking met Daan Hidden.

13-11-2014 07:00

HOEVELAKEN - Hij zou in de bloei van zijn voetbalcarrière moeten zitten. Maar Danny van den Meiracker, 25 jaar, zit inmiddels alweer meer dan een jaar in de lappenmand. Hoe gaat het nu, twee knieoperaties verder, met de Baarnse goaltjesdief en wanneer is hij weer op het voetbalveld te bewonderen?

09-11-2014 23:17

BUSSUM - Het blijft doodzonde dat het de hockeybond niet heeft behaagd om Gooische, Laren én Huizen in dezelfde overgangsklassepoule bij elkaar te zetten. Zondag trok de regionale derby tussen Gooische en Laren ongeveer duizend man, die een gedenkwaardige wedstrijd voorgeschoteld kregen. Gooische was Laren in alle opzichten de baas en de cijfers spraken duidelijke taal: 4-0.

VUGHT - Nu de dames van Laren zelfs uitwedstrijden tegen MOP gaan winnen, lijkt de kandidaatstelling voor de landstitel echt definitief. ,,We hebben hier twee jaar op rij verloren, dus deze voelt heel lekker’’, zei coach Etienne Spee na de 1-2-overwinning.

07-11-2014 12:52

HUIZEN - Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB neemt geen genoegen met de straf die de tuchtcommissie een maand geleden heeft opgelegd aan Huizen en Bennekom. Beide clubs kregen een voorwaardelijke straf van een jaar naar aanleiding van de vechtpartij tussen spelers na afloop van het duel op zaterdag 20 september.

05-11-2014 11:53

SOEST - Trainer Aad van den Berg (43) heeft zelf besloten na dit seizoen afscheid te nemen van SO Soest.

02-11-2014 14:31

BLOEMENDAAL - De hockeysters van Laren hadden bijna de leiding teruggepakt in de hoofdklasse. Dit weekend won Laren achtereenvolgens van Oranje Zwart (vrijdag) en Bloemendaal (1-5, zondag). Omdat Den Bosch zondag vlak voor tijd toch nog won van Hurley - corner van Paumen in de slotseconden -  blijft het team van Etienne Spee de Brabantse koploper nog steeds op een puntje volgen.

AMSTERDAM - IJsselmeervogels heeft de goede reeks doorgezet met een 1-2 winst zaterdag op de amateurs van Ajax. Door de overwinning zijn de Spakenburgers opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst.  

25-11-2014 14:27

VOLENDAM - In de aanloop naar de beladen dorpsderby tegen IJsselmeervogels zette Spakenburg-topscorer Kees ’Pier’ Tol zijn handtekening onder een contract dat hem tot en met 2018 aan de ’blauwen’ bindt. ,,Het heeft wel een weekje of zes, zeven geduurd voordat we eruit waren hoor. Het ging vooral om het financiële plaatje’’, reageert de 27-jarige Volendamse voetballer op de vraag of het snel beklonken was.

24-11-2014 11:31

SPAKENBURG - Patrick Zonneveld is zeker tot de winterstop, die over drie wedstrijden ingaat, uitgeschakeld. De eerste doelman van IJsselmeervogels kampt met een spierscheuring in zijn bovenbeen. 

22-11-2014 17:43

HUIZEN - Dankzij een onnodige 0-2 nederlaag tegen laagvlieger DFS staat sv Huizen weer met beide voeten op aarde. De formatie van Henk van de Pol bewees zichzelf een slechte dienst door wel erg gemakzuchtig met haar kansen om te springen, waarna DFS een lesje in efficiëntie uitdeelde en als een dief in de nacht met de winstpunten wegsloop.

19-11-2014 00:06

HILVERSUM - De drie regionale zaterdagclubs die dinsdagavond in de tweede ronde van de beker actief waren, zijn alle verder gekomen. Spakenburg, IJsselmeervogels en VVZ'49 wonnen, de een wat makkelijker dan de ander.

17-11-2014 02:22

LAREN - De hockeysters van Laren hebben zondag de eerste helft van het seizoen afgesloten met een 4-1-overwinning op Wageningen.

16-11-2014 01:01

SPAKENBURG - Voor eigen coulisse had Spakenburg geen enkele moeite met promovendus Hoek, dat na een 2-0 ruststand met een 4-0 nederlaag genoegen moest nemen. Na rust viel er aanmerkelijk minder op De Westmaat te beleven dan in het in het eerste bedrijf. Maar Spakenburg bleef de regie in handen houden en staat inmiddels op de tweede plaats.    

09-11-2014 07:23

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Na de onverwachte uitglijder op eigen veld tegen Excelsior Maasssluis (1-2) heeft Spakenburg tegen het op eigen veld zeer lastig te bestrijden Capelle een zwaarbevochten zege (1-3) behaald. De doelpuntenmakers waren Salim Amerzgiou en de neven Nick en Kees Tol.  

08-11-2014 19:01

HUIZEN - Lang stond het ‘slechts’ 1-0 op de Wolfskamer en eigenlijk was Achilles Veen de iets beter voetballende ploeg. Maar spannend was het niet. De defensie van Huizen stak zaterdagmiddag uitstekend in elkaar. De 2-0 van Oskar van Logtestijn werd dan ook niet als verlossing gezien. ,,Ik had niet het gevoel dat we dit nog weg gingen geven.’’

08-11-2014 17:34

SPAKENBURG - Een aloude voetbalwet deed zaterdagmiddag opgeld aan de Westmaat: als je de kansen zelf niet afmaakt, vliegen ze er aan de andere kant in. Lijdend voorwerp IJsselmeervogels kon er in de wedstrijd tegen naaste concurrent Barendrecht over meepraten. Het bleef steken op 2-2.

BUSSUM - Een klassieker is Gooische tegen Laren eigenlijk helemaal niet in de hockeywereld. De laatste keer dat de Bussumse heren op die van Laren stuitten in competitieverband was in de vorige eeuw. Toch wordt op internet al gesproken van ’El Clasico’, zozeer leeft het duel van zondag in het Gooi. De twee overgangsklassers spelen een beladen derby. Behalve prestige staat er ook handhaving in de overgangsklasse op het spel.

02-11-2014 14:09

Spakenburg heeft zich op eigen veld geblameerd in het duel tegen hekkensluiter Excelsior Maassluis. Na een 1-0 voorsprong had het zeer ongeïnspireerd spelende elftal van trainer Jochem Twisker niets meer in te brengen en viel er op de 1-2 van de Zuid-Hollanders, die vlak voor tijd tot stand kwam, in feite niets af te dingen. 

01-11-2014 17:23

GOUDA - Huizen heeft bij Jodan Boys een achterstand goed weten te maken voor een nieuwe zege. Door de 1-2-overwinning stijgt de ploeg van Henk van de Pol naar de vijfde plaats in de hoofdklasse.

31-10-2014 23:14

LAREN - Volgens Laren-trainer Etienne Spee is de hoofdklasse voor dames in de breedte steeds sterker aan het worden. Dat blijkt misschien niet uit de uitslagen, maar is wel zichtbaar in de wedstrijden. Gisteravond had Laren de grootste moeite om zich op eigen veld van de hockeysters van Oranje Zwart te ontdoen. De Brabantse nummer vier van de ranglijst was grote delen van het duel sterker, maar na zeventig minuten had Laren toch ’gewoon’ met 3-1 gewonnen.

AMSTERDAM - Spakenburg heeft de zwaarste tegenstander geloot van de vijf regionale clubs die nog in de districtsbeker West 1 actief zijn. De ’blauwen’ zijn niettemin in het thuisduel op dinsdag 18 november de grote favoriet tegen De Zouaven uit Grootebroek. De West-Friese opponent staat momenteel in de zondag-hoofdklasse op de voorlaatste plaats.


Stelling

Verdubbel straf voor mishandeling ouderen

Ouderen worden vaker bedreigd en mishandeld. Werd in 2008/2009 nog een op de tweehonderd 65-plussers geconfronteerd met geweld, vorig jaar was dat een op de honderd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Concreet kregen in 2013 ruim 23 duizend ouderen met geweld te maken. De verdubbeling is zo verontrustend dat justitie hierop creatief moet reageren. Bijvoorbeeld door ook de straffen te verdubbelen. Wie een oudere slaat mag daar dan eens extra lang over nadenken.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Michael Mooij
Fleboloog
24-11-2014 02:37 Vraag & antwoord

Pijn, zwelling en een gestuwd gevoel in de benen. Bruine verkleuringen op de huid, eczeem of zelfs een open been. De gevolgen van een trombose kunnen heftig zijn. Alle problemen die na een trombose aan een been ontstaan, worden samen een post-trombotisch syndroom genoemd. Fleboloog Michael Mooij van Centrum Oosterwal beantwoordt drie vragen over deze aandoening.

 

Lees verder!