Gooi en Eemlander - Sport Regionaal
 
31-10-2014 13:11

AMSTERDAM - Spakenburg heeft de zwaarste tegenstander geloot van de vijf regionale clubs die nog in de districtsbeker West 1 actief zijn. De ’blauwen’ zijn niettemin in het thuisduel op dinsdag 18 november de grote favoriet tegen De Zouaven uit Grootebroek. De West-Friese opponent staat momenteel in de zondag-hoofdklasse op de voorlaatste plaats.

26-10-2014 23:00

AMSTERDAM - Een laat doelpunt van Willemijn Bos heeft ervoor gezorgd dat de hockeysters van Laren in de hoofdklasse ongeslagen zijn gebleven. Bos maakte tegen Hurley de 3-3.

26-10-2014 00:36

NIJKERK - Spakenburg lijkt na een beroerde serie (vijf duels zonder winst) op weg naar een toppositie in de zaterdagtopklasse. Tegen promovendus Sparta Nijkerk werd een fraaie 0-3 overwinning behaald. Ondanks een korte opleving van de thuisclub in het slotkwartier van de eerste helft, had Spakenburg gedurende de gehele wedstrijd een veldoverwicht en viel er op de zege uiteindelijk niets af te dingen. De grote man was rechtermiddenvelder Nick Tol die twee keer scoorde, terwijl ook zijn neef Kees weer eens productief was.

23-10-2014 19:00

NEDERHORST DEN BERG - Drie keer op rij Europees kampioen in de Supermonoklasse. Motorcoureur Mike Velthuijzen (31) uit Hilversum rijgt de successen aaneen. Wat hij volgend seizoen gaat doen is nog de vraag, want zijn eigen bedrijf in Nederhorst den Berg slokt ook behoorlijk wat van zijn tijd op.

23-10-2014 17:45

SPAKENBURG - Jochem Twisker krijgt een uniek contract bij Spakenburg. De Bussumse trainer komt in vaste dienst en krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Twisker is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij de ’blauwen’.

23-10-2014 07:00

HUIZEN - SCHC, HIC en HDM vormen sinds afgelopen weekeinde de verwachte top drie in de overgangsklasse B bij de heren. Kort daar achter volgen de hockeyers van Huizen, die afgelopen zondag tegen SCHC hun eerste nederlaag opliepen, maar nog altijd prima meedoen in de top. ,,Ik geloof wel in de grap van Robert-Jan’’, lacht Gijs Hibbeln.

11-10-2014 21:01

ACHTERBERG - Net als een week geleden, toen thuis tegen Stedoco, speelde Huizen vanmiddag bij VVA'71 in Achterberg een doelpuntloos duel.

11-10-2014 17:04

RIJNSBURG - IJsselmeervogels heeft drie belangrijke punten gepakt. In de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys maakte de jonge vleugelaanvaller Bryan Burgerhout in blessuretijd de bevrijdende 1-2.    

10-10-2014 18:00

ALMERE - Anderhalf jaar geleden werden Selena Piek (23) uit Weesp en de twee jaar oudere Brabantse Eefje Muskens aan elkaar gekoppeld. De badmintonsters moesten even aan elkaar wennen, maar na zes toernooizeges op een rij behoren ze ineens tot de wereldtop. Het Dutch Open in Almere is deze week voor Piek een tussenstop richting het ultieme doel: de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

LOOSDRECHT - Loosdrechter Martin Heineke (70) is een levende legende, met achttien nationale zeiltitels achter zijn naam. Zoon Bob (24) werd lang gezien als 'de zoon van', maar heeft inmiddels met meerdere grote titels aangetoond dat hij veel meer is dan dat. Een dubbelinterview met vader en zoon.

03-10-2014 15:26

AMSTERDAM - Wasmeer en Loosdrecht hebben het niet getroffen met de loting voor de eerste afvalronde van het bekertoernooi van district West 1, die in het weekeinde van 18 en 19 oktober gepland staat.

02-10-2014 20:00

ST ANDREWS - Daan Huizing geniet intens van zijn debuutjaar op de European Tour. Maar om volgend jaar opnieuw op dit niveau te mogen acteren, moet de golfer uit Soest de komende weken nog wel aan de bak. ,,Ik wil zo snel mogelijk die tourkaart binnen tikken.''

01-10-2014 18:04

HUIZEN - De tuchtcommissie van de KNVB heeft vijf spelers van Huizen en twee van Bennekom voor anderhalf jaar geschorst vanwege hun aandeel in de vechtpartij die op 20 september ontstond na afloop van het duel tussen de twee clubs.

BUSSUM - Gijs Selderijk heeft bij de Nederlandse honk- en softbalbond KNBSB de erfenis van Robert Eenhoorn in handen gekregen. De 51-jarige inwoner van Bussum gaat als technisch directeur aan de slag.

30-10-2014 16:57

SOEST - Voorzitter Aart Bosman van VVZ'49 stapte vorige zaterdag in de namiddag op zijn trainer Harrie Epskamp af en vertelde hem dat zijn contract na dit seizoen niet zou worden verlengd. De rest van het bestuur en de technische commissie wisten van niets. Nu is er onrust ontstaan. Een bestuurslid en twee tc-leden houden het voor gezien.

26-10-2014 22:49

HUIZEN - Na twee keer een 0-0-wedstrijd heeft Huizen tegen Volendam eindelijk het net weer weten te vinden. Tegen de nummer laatst in de hoofdklasse werd het 5-0.

25-10-2014 18:11

BUNSCHOTEN - In een uiterst tumultueuze wedstrijd, waarin zowel binnen als buiten de lijnen van alles gebeurde, heeft IJsselmeervogels een knappe 2-0-zege geboekt op koploper GVVV.

23-10-2014 07:00

HUIZEN - ,,Het hele team baalde’’, blikt Gijs Hibbeln terug op het moment dat de indeling van de twee overgangsklassen bekend werd. Huizen was in poule A geplaatst, terwijl de regionale rivalen Gooische en Laren in poule B zitten.

14-10-2014 17:30

HILVERSUM - Ze vormden in 2005 een zeer succesvol aspirantenteam bij Hilversum Hurricanes. Sedley Karel, Timo van Ancum, Kevin Dirksen, Thomas Smits en Jasper Keijzer vlogen uit en spelen inmiddels allemaal in de hoofdklasse. Afgelopen weekeinde keerden ze even terug bij de club waar het voor ze begon, om een clinic te geven.

11-10-2014 21:57

SPAKENBURG - Voor rust zat Spakenburg, getuige de 3-1 tussenstand, al op rozen tegen het met een aantal invallers aantredende FC Lisse. Na de 4-1 van Kees Tol in het begin van de tweede helft viel er lange tijd niets te beleven op de blauwe zijde van De Westmaat, maar in de slotfase bepaalde invaller Peter de Lange de eindstand op 5-1.  

05-10-2014 15:39

LAREN - De hockeysters van Laren zijn na zes wedstrijd alleen koploper in de hoofdklasse. Ook de tweede topwedstrijd van het seizoen, tegen het tot zondag nog ongeslagen SCHC, werd gewonnen: 3-2.

04-10-2014 22:54

WERKENDAM - Tegen koploper Kozakken Boys kwam Spakenburg voor de vijfde achtereenvolgende keer in de competitie niet tot winst. Na een zeer boeiend voetbalgevecht, waarin beide defensies vooral voor rust fout op fout stapelden, kwam er uiteindelijk een terechte remise uit de bus rollen.

04-10-2014 18:07

HUIZEN - Dat er geen doelpunten vielen bij Huizen-Stedoco, betekende niet dat het duel in de hoofdklasse saai was. Integendeel: beide ploegen gingen vol voor de winst en creëerden kansen, maar de lat en twee excellerende keepers zorgden ervoor dat er niet gescoord werd. ,,Het was een leuke 0-0'', vond Huizen-doelman Johan Verkerk.

SPAKENBURG - In een uiterst vermakelijke wedstrijd heeft IJsselmeervogels thuis een punt gepakt tegen ONS Sneek, of beter gezegd: twee punten verloren. Het was een groot wonder dat er aan de Westmaat niet werd gescoord, want de kansen aan beide zijden waren legio. Sneek liep, samen met het publiek, als winnaar van het veld. 

01-10-2014 00:21

ZEIST - De tuchtcommissie van de KNVB heeft Huizen en Bennekom een jaar voorwaardelijk gegeven naar aanleiding van de ongeregeldheden tussen de twee voetbalclubs op 20 september.

30-09-2014 23:37

ZEIST - Huizen en Bennekom werden dinsdagavond mondeling gehoord door de tuchtcommissie van de KNVB vanwege de vechtpartij tussen de twee elftallen op 20 september. Scheidsrechter Augustin, de besturen van de twee clubs en de spelers individueel legden verklaringen af. Waarschijnlijk wordt de uitspraak van de tuchtcommissie woensdagochtend al bekend.

 
27-09-2014 19:09

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dankzij een treffer van invaller Joël Tillema in blessuretijd sleepte Spakenburg zaterdag toch nog een puntje uit de strijd tegen Scheveningen: 3-3. Op Tillema na waren er echter maar weinig 'blauwe' spelers die met een glimlach het veld verlieten. ,,Het liep niet'', bromde speler Dominique Scholten.

PUTTEN - Een week na de vechtpartij tussen de spelers van Huizen en Bennekom hebben de groen-gelen zich in de uitwedstrijd tegen SDC Putten van een betere kant laten zien. De ploeg, op papier ernstig verzwakt door schorsingen, pakte zaterdag een keurige 1-2-overwinning mee uit Putten.


Stelling

Medische missers openbaar maken

Klachten, berispingen of schorsingen van falende artsen en medische missers bij zorginstellingen zouden op een centraal punt gebundeld moeten worden en toegankelijk moeten zijn voor (toekomstige) patiënten. Dat vraagt PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Volgens Bouwmeester hebben ook artsen belang bij openbaarmaking. ,,Nu is het zo dat mensen de artsen gaan googelen en op allerlei internetfora terecht komen. Wat daar over de artsen geschreven wordt is niet betrouwbaar.’’ Gelijk heeft ze. Van medische missers leren we alleen wat door ze openbaar te maken.

Stelling
Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Menno Huikeshoven
Handchirurg
27-10-2014 13:02 Vraag & antwoord

Een 'slapende hand' is een veelvoorkomend verschijnsel. Worden mensen elke nacht wakker van tintelingen in hun vingers, dan is er mogelijk meer aan de hand. Tintelingen in de vingers kunnen wijzen op het carpale-tunnelsyndroom. Handchirurg Menno Huikeshoven van het Rode Kruis Ziekenhuis vertelt over deze aandoening.

Lees verder!