Gooi en Eemlander - Sport Regionaal
 
20-12-2014 18:02

SCHEVENINGEN - IJsselmeervogels kan toch nog met een enigszins goed gevoel een streep zetten onder het teleurstellende kalenderjaar 2014. De 'rooien' wonnen overtuigend van Scheveningen (1-5). ,,We hebben met zijn allen de schouders eronder gezet'', complimenteerde trainer Frans Adelaar zijn ploeg.

16-12-2014 23:00

MUIDEN - Constante angst, extreme vermoeidheid, bijna vier maanden zonder een druppel alcohol. De wereldrecordpoging simultaandammen is voor Ton Sijbrands uit Muiden één grote martelgang. Toch begint hij er komende vrijdag in Hilversum weer aan.

13-12-2014 18:13

LISSE - Het komt weinig voor dat IJsselmeervogels vier wedstrijden op rij verliest. Zaterdag gebeurde het toch in Lisse, waar de plaatselijke FC in blessuretijd de winst pakte: 2-1.

12-12-2014 10:41

SPAKENBURG - Pascal Bosschaart keert maandag weer terug in het eerste van IJsselmeervogels. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de oud-prof, de technische commissie en trainer Frans Adelaar.

08-12-2014 20:52

SPAKENBURG - Pascal Bosschaart (34) is verbannen uit de hoofdmacht van IJsselmeervogels. De voormalig prof, die dit seizoen nog begon als aanvoerder, moet zich tot nader order melden bij het tweede.    

07-12-2014 01:29

HARDENBERG - De benauwde zege (2-3) die Spakenburg op sportpark De Boshoek behaalde was zeker niet conform de verhoudingen. Maar Kees en Nick Tol hadden er weer eens zin in en verzorgden de complete Spakenburgse productie. De thuisclub kwam in de slotfase na een 0-3 achterstand nog akelig dichtbij, maar de verdiende gelijkmaker bleef achterwege.

05-12-2014 00:45

HILVERSUM - Olympia'25 gaat met ingang van volgend seizoen met zijn eerste elftal op zaterdag voetballen.

05-12-2014 00:44

HILVERSUM - Olympia'25 gaat met ingang van volgend seizoen met zijn eerste elftal op zaterdag voetballen.

03-12-2014 22:00

SOEST - Het debuutjaar van Daan Huizing op de European Tour is uitgelopen op een teleurstelling. Na een eerste periode van wennen aan de nieuwe golfomgeving, kreeg hij, toen hij eindelijk in vorm raakte, ruzie met zijn caddie. Dat beïnvloedde zijn spel en de laatste toernooien kwam bij de Soester ook niet eruit wat er volgens hem absoluut wel in zit, vaak door ’domme fouten en onnodige extra putts’. Na een verprutste laatste kans via de Qualifying School moet Huizing (24) terug naar een niveau lager, de Challenge Tour.

HUIZEN - Jorg Smeets is bezig aan zijn laatste seizoen bij Zuidvogels. De trainer van de zaterdag-eersteklasser heeft zelf besloten om volgend seizoen iets anders te gaan doen.

 
29-11-2014 20:13

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vaak valt het spel wat tegen in de heksenketel van dé amateurvoetbalderby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels, maar vergoedt de ambiance rond de wedstrijd veel. Zaterdagmiddag echter was het ook óp het veld één groot spektakelstuk met de 'blauwen' in eigen huis als winnaar: 4-2.

29-11-2014 19:39

BREUKELEN - De woede van Huizen richtte zich zaterdagmiddag op scheidsrechter De Waard, na de 3-1-nederlaag van de groen-gelen bij FC Breukelen. Trainer Henk van de Pol werd met rood uit zijn dug-out gestuurd vanwege commentaar. ,,Ik heb niet gescholden'', reageerde Van de Pol.

25-11-2014 16:20

HUIZEN - Het contract van Henk van de Pol bij Huizen is nu met twee jaar verlengd. De trainer is aan zijn eerste seizoen bezig bij de zaterdag-hoofdklasser.

VOLENDAM - In de aanloop naar de beladen dorpsderby tegen IJsselmeervogels zette Spakenburg-topscorer Kees ’Pier’ Tol zijn handtekening onder een contract dat hem tot en met 2018 aan de ’blauwen’ bindt. ,,Het heeft wel een weekje of zes, zeven geduurd voordat we eruit waren hoor. Het ging vooral om het financiële plaatje’’, reageert de 27-jarige Volendamse voetballer op de vraag of het snel beklonken was.

17-12-2014 09:00

HUIZEN - Huizen is in hoger beroep door de tuchtcommissie van de KNVB veroordeeld tot een puntenstraf. De zaterdag-hoofdklasser heeft vijf punten in mindering gekregen vanwege een vechtpartij tussen spelers na afloop van het duel met Bennekom op 20 september.

13-12-2014 18:53

NIJKERK -   Huizen gaat met een tevreden gevoel de winterstop in. In de uitwedstrijd tegen NSC kwam de hoofdklasser weliswaar niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dat was toch een resultaat waar iedereen tevreden over was. Met slechts een achterstand van vier punten op koploper Stedeco gaat Huizen de winterstop in.  

12-12-2014 23:00

HUIZEN - Hij haalde toppers als Museeuw, Zabel, Cipollini en Pantani naar Amsterdam, was betrokken bij Nederlandse wereldtitels achter de motor en verbeteringen van het werelduurrecord. Wielerfanaat Harry Mater (73) uit Huizen is verder voorvechter van de zesdaagsen en stond aan de wieg van de wielerbaan Omnisport in Apeldoorn. Voor al zijn verdiensten ontving hij vanavond de hoogste onderscheiding van de KNWU, het Gouden Wiel.

06-12-2014 18:43

HUIZEN - Er was nog geen kwartier gespeeld toen Huizen een strafschop kreeg. Omar Limon ging achter de bal staan en nam niet eens een aanloop, maar schoot de bal bijna uit stand binnen. De treffer van Limon was overigens niet de 1-0, maar de 3-0. Je kan als ploeg minder goed aan een wedstrijd beginnen.  

06-12-2014 16:52

SPAKENBURG - In een beschamend slechte wedstrijd heeft IJsselmeervogels met 0-2 verloren van promovendus Sparta Nijkerk. Het betekende alweer de vierde wedstrijd zonder zege. 

05-12-2014 17:00

LAREN - Een negende plaats op de WK junioren was tot nu toe zijn beste resultaat, de trainingsmogelijkheden in Nederland zijn beperkt en het kost klauwen met geld. Toch heeft bobsleeër Jurriaan Wesselink uit Laren maar één doel voor ogen: een olympische medaille in 2018. En daar zet hij momenteel álles voor opzij.

03-12-2014 12:05

LAREN - De Larensche Mixed Hockey Club overweegt bij de hockeybond een klacht te deponeren over het gedrag van een aantal supporters van Oss. Afgelopen zondag werden Laren en de scheidsrechters op 'intimiderende wijze' bejegend door een deel van het Brabantse publiek. Laren won het duel in de overgangsklasse B met 1-3.

02-12-2014 07:00

BUSSUM - Ronald Heerschop is ook volgend seizoen trainer van SDO.

01-12-2014 22:00

HILVERSUM - Het was een kwartiertje na afloop van de titanenstrijd tussen Fred Sikking en Redouan Cairo. En een titanenstrijd mocht je het gevecht tussen de twee kickboksers zondagavond gerust noemen. Vijf ronden lang gaven de twee werkelijk alles. Beide matadoren wankelden, kregen een keer acht tellen rust, maar bleven toch fier overeind op pure mentaliteit.  

SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft de eerste versterkingen voor het nieuwe seizoen binnen. Frenk Schaap en Oktay Özturk komen over van topklasser JVC Cuijk. Beiden zijn voor een jaar vastgelegd. 

24-11-2014 20:00

BUSSUM - De Amsterdamse voetbalclub AFC voert - net als in 2013 - de ranglijst aan van beste jeugdopleiding bij amateurverenigingen. In de top 100 slechts twee verenigingen uit de regio: IJsselmeervogels en BFC delen met meerdere clubs de 76ste plaats. Wat is het geheim van het succes van de Bussumse derdeklasser?

24-11-2014 11:31

SPAKENBURG - Patrick Zonneveld is zeker tot de winterstop, die over drie wedstrijden ingaat, uitgeschakeld. De eerste doelman van IJsselmeervogels kampt met een spierscheuring in zijn bovenbeen. 

 
23-11-2014 07:40

SNEEK - Pas in de tweede helft van het duel tegen het al zes wedstrijden ongeslagen ONS Sneek haalde runner up Spakenburg een acceptabel niveau. Toch waren zaterdag het de geestdriftig aanvallende Friezen die halverwege de tweede helft via aanvaller Martijn Roosenburg een voorsprong namen.

HUIZEN - Dankzij een onnodige 0-2 nederlaag tegen laagvlieger DFS staat sv Huizen weer met beide voeten op aarde. De formatie van Henk van de Pol bewees zichzelf een slechte dienst door wel erg gemakzuchtig met haar kansen om te springen, waarna DFS een lesje in efficiëntie uitdeelde en als een dief in de nacht met de winstpunten wegsloop.


Stelling

Deelname loterij niet dom

De kans dat u de hoofdprijs wint in de Oudejaarsloterij (30 miljoen) is volgens Remco van der Hofstad, hoogleraar kansberekening slechts één op de 4,3 miljoen. Dat is evenveel als 24 keer op rij kop gooien. Hij stelt dat als je geld wil verdienen, je niet mee moet doen aan de loterij. Alsof niet deelnemen aan de loterijen je nou zoveel oplevert! Wie niet meedoet aan een loterij werd ook bijna zeker dat hij of zij geen miljonair wordt. Bovendien is het toch leuk om te dagdromen over wat je met het prijzengeld kunt doen? Alleen dat al is deelname aan de Oudejaarsloterij waard. De stelling luidt: Deelname loterij niet dom.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Miguel Sewnath
Orthopeed
22-12-2014 13:50 Vraag & antwoord

Proberen die ene map van de hoogste plank te pakken of die pan uit het bovenste keukenkastje te gebruiken, terwijl die plekken eigenlijk net iets te hoog zijn. Dat kunnen mensen die last hebben van een frozen shoulder beter vermijden. ,,Rust is de snelste en beste remedie bij deze aandoening", zegt orthopeed Miguel Sewnath van het Zaans Medisch Centrum. Hij beantwoordt deze week drie vragen over schouderklachten.

 

Lees verder!