Gooi en Eemlander - Sport Regionaal
 
01-10-2014 18:04

HUIZEN - De tuchtcommissie van de KNVB heeft vijf spelers van Huizen en twee van Bennekom voor anderhalf jaar geschorst vanwege hun aandeel in de vechtpartij die op 20 september ontstond na afloop van het duel tussen de twee clubs.

01-10-2014 00:21

ZEIST - De tuchtcommissie van de KNVB heeft Huizen en Bennekom een jaar voorwaardelijk gegeven naar aanleiding van de ongeregeldheden tussen de twee voetbalclubs op 20 september.

 
27-09-2014 19:09

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dankzij een treffer van invaller Joël Tillema in blessuretijd sleepte Spakenburg zaterdag toch nog een puntje uit de strijd tegen Scheveningen: 3-3. Op Tillema na waren er echter maar weinig 'blauwe' spelers die met een glimlach het veld verlieten. ,,Het liep niet'', bromde speler Dominique Scholten.

 
27-09-2014 17:07

MAASSLUIS - Uit bij Excelsior Maassluis heeft IJsselmeervogels zaterdag drie uiterst belangrijke punten gepakt. In een vrij gezapige wedstrijd kwamen Mike van de Laar (met een schitterend zondagsschot) en Bryan Burgerhout, na goed voorbereidend werk van Thomas Verheijdt, tot scoren.  

26-09-2014 23:13

LAREN - Joyce Sombroek stond er weer. Na haar val van de trap, afgelopen zondag, bleek ze vrijdagavond in staat om weer onder de lat te gaan staan bij Laren in de topper tegen Den Bosch. Met enkele reddingen hielp ze haar ploeg aan een 2-1-zege.

26-09-2014 20:00

NAARDEN - Het lelijke eendje van voetbalclub NVC, de zaterdagtak, is met de komst van nieuwe trainer Eric de Jongh en enkele ervaren spelers plotseling een team om rekening mee te houden in de vierde klasse. Met potentie om een mooie zwaan te worden, al blijft de zondagafdeling van NVC de 'backbone'.

20-09-2014 18:35

HUIZEN - De voetballers van Huizen en Bennekom raakten zaterdag na het 2-2-gelijkspel slaags. Aan beide kanten werden klappen uitgedeeld en het regende rode kaarten.

20-09-2014 16:53

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft de stijgende lijn die vorig weekend tegen Capelle (1-0 winst) werd ingezet, niet weten voort te zetten. Thuis tegen HHC Hardenberg dolven de ‘rooien’ ondanks dat het de beste kansen kreeg met 1-3 het onderspit. 

20-09-2014 07:00

HUIZEN - Huizen heeft tegenwoordig een voetballer met een wel heel mooie naam: Joey Papamelodias. Afkomstig uit de jeugd van Ajax, van de generatie van Davy Klaassen, wil hij zich waarmaken bij de zaterdag-hoofdklasser. Vandaag, zaterdag 20 september, te zien bij Huizen-Bennekom.

WAGENINGEN - De dames van Laren hebben in de tweede competitiewedstrijd in de hoofdklasse hun eerste zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Wageningen werd met 1-3 gewonnen.

12-09-2014 17:51

WEESP - Bas Parinussa laat zich door een dwarslaesie niet afstoppen. De 33-jarige Weesper voltooide afgelopen zondag de kwarttriatlon in zijn woonplaats. ,,Ik richt me op wat ik wél kan.''

12-09-2014 00:22

SPAKENBURG - Na het fel bekritiseerde, razendsnelle ontslag van trainer Dogan Corneille stappen voorzitter Peter van Diermen van IJsselmeervogels alsook de voltallige technische commissie op. Bestuurslid technische zaken Marcel de Graaf stelt eveneens zijn positie ter beschikking. 

10-09-2014 07:00

BUNSCHOTEN - Dogan Corneille, vorige week na twee competitienederlagen al ontslagen bij IJsselmeervogels, is woedend op het bestuur en de technische commissie van de club. Hij beschuldigt voorzitter Peter van Diermen en tc-lid Ruth van de Groep ervan dat ze al vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen aasden op een mogelijkheid hem te ontslaan. Van Diermen en Van de Groep wilden Frans Adelaar, vorig seizoen enige tijd interim-trainer, zo snel mogelijk weer binnenhalen, zegt Corneille. ,,Ik ben op schofterige wijze aan de kant gezet.''

HUIZEN - Huizen is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd in de hoofdklasse in winst om te zetten. De ploeg bleef thuis tegen Montfoort steken op 2-2.

01-10-2014 16:46

BUSSUM - Gijs Selderijk heeft bij de Nederlandse honk- en softbalbond KNBSB de erfenis van Robert Eenhoorn in handen gekregen. De 51-jarige inwoner van Bussum gaat als technisch directeur aan de slag.

30-09-2014 23:37

ZEIST - Huizen en Bennekom werden dinsdagavond mondeling gehoord door de tuchtcommissie van de KNVB vanwege de vechtpartij tussen de twee elftallen op 20 september. Scheidsrechter Augustin, de besturen van de twee clubs en de spelers individueel legden verklaringen af. Waarschijnlijk wordt de uitspraak van de tuchtcommissie woensdagochtend al bekend.

27-09-2014 17:47

PUTTEN - Een week na de vechtpartij tussen de spelers van Huizen en Bennekom hebben de groen-gelen zich in de uitwedstrijd tegen SDC Putten van een betere kant laten zien. De ploeg, op papier ernstig verzwakt door schorsingen, pakte zaterdag een keurige 1-2-overwinning mee uit Putten.

26-09-2014 14:40

NAARDEN - Na het landskampioenschap in 2013, werd afgelopen seizoen een deceptie voor rugbyclub 't Gooi. De Naarders eindigden roemloos in de middenmoot en na een matige start dit seizoen lijkt het opnieuw een teleurstellend jaar te worden voor de ploeg. Maar niet als het aan de nieuwe coach Bas Cornelisse (30) ligt.

23-09-2014 21:56

SPAKENBURG - Spakenburg heeft zich dinsdagavond prima verweerd tegen NAC in de KNVB-beker. De 'blauwen' verloren met 3-4, maar maakten er een amusante avond van.

23-09-2014 21:46

HUIZEN - Voetbalvereniging Huizen heeft naar aanleiding van de vechtpartij van zaterdag na het duel met Bennekom twee spelers voor de rest van het seizoen uit de selectie gezet: Gino Heerings en Surainy Carolus. Twee anderen zijn (korter) geschorst.

13-09-2014 22:37

BARENDRECHT - In een draak van een wedstrijd tegen Barendrecht mocht Spakenburg zich nog het meest gelukkig prijzen met een puntendeling. De thuisclub kreeg twee grote kansen, maar wist zich hier geen raad mee. Spakenburg was aanvallend  machteloos en speelde slap en ongeinspireerd. Dat de wedstrijd in 0-0 eindigde was niet meer dan terecht.

13-09-2014 18:13

HEEMSKERK - Huizen heeft de draai dit seizoen nog niet gevonden in de hoofdklasse. Een matig optreden van de ploeg van Henk van de Pol in Heemskerk werd door thuisclub Odin '59 afgestraft: 2-1. Het was voor het eerst dat Huizen op bezoek bij deze opponent verloor.

13-09-2014 18:05

SPAKENBURG - Na erg onrustige weken in Bunschoten-Spakenburg - waarin trainer Dogan Corneille werd ontslagen en voorzitter en technische commissie aangaven op te stappen - heeft IJsselmeervogels vanmiddag een bevrijdende overwinning geboekt. De eerste driepunter dit seizoen werd nota bene tegen koploper Capelle binnengesleept: 1-0.

BUSSUM - Mr.Cocker HCAW heeft besloten om Ivan Rodriguez aan de kant te schuiven.

06-09-2014 19:33

SPAKENBURG - GVVV heeft sportieve revanche genomen op Spakenburg voor de verloren kampioenswedstrijd afgelopen seizoen. De Veenendaalse runner-up won op De Westmaat verdiend met 0-2.

06-09-2014 19:05

HOEK - IJsselmeervogels is er na een turbulente week niet in geslaagd om de eerste overwinning van het seizoen te noteren. Bij Hoek werd twee keer een voorsprong opgebouwd, maar aan het eind van het liedje waren de 'rooien' blij dat ze een punt mee konden nemen: 2-2.

05-09-2014 20:00

WEESP - Een opvallende verschijning, aanstaande zondag in de 25ste editie van de Kwarttriatlon van Weesp, zijn de broers Tim en Daan Jacobs. De negentienjarige eeneiige tweeling is nauwelijks uit elkaar te houden. ,,Het enige verschil? Ik heb een vriendin.''

SPAKENBURG - De geruchten over de terugkeer van Frans Adelaar als trainer van IJsselmeervogels zoemden al sinds zaterdag rond op sportpark De Westmaat, toen de Utrechter daar verscheen als toeschouwer bij het duel tegen FC Lisse. ,,Maar ik wist van niets. Als ik dit had geweten, was ik zaterdag niet gekomen’’, aldus Adelaar.


Stelling

Gratis rood staan goed voor economie

Rood staan op je bankrekening is niet iets wat gratis zou moeten zijn, zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in reactie op het besluit van SNS Bank om klanten niet te laten betalen voor de eerste drie dagen rood staan. Los van het feit dat Dijsselbloem wel de laatste is die ons de maat mag nemen over rood staan - tenslotte staat zijn handtekening onder een begroting met een miljardentekort - is het ook economisch onhandig. Burgers die geld uitgeven zijn immers goed voor de economie. Gratis rood staan helpt ons dus allemaal een stapje verder.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Danny Gans
Oogarts
29-09-2014 19:59 Vraag & antwoord

Diabetes en oogproblemen zijn twee woorden die je misschien niet zo snel in één zin verwacht. Toch krijgen veel mensen met diabetes vroeg of laat te maken met oogafwijkingen. Danny Gans is oogarts bij Oogcentrum Noordholland en beantwoordt drie vragen over diabetes en oogafwijkingen.

Lees verder!