Gooi en Eemlander - Sport Regionaal
 
20-09-2014 18:35

HUIZEN - De voetballers van Huizen en Bennekom raakten zaterdag na het 2-2-gelijkspel slaags. Aan beide kanten werden klappen uitgedeeld en het regende rode kaarten.

20-09-2014 07:00

HUIZEN - Huizen heeft tegenwoordig een voetballer met een wel heel mooie naam: Joey Papamelodias. Afkomstig uit de jeugd van Ajax, van de generatie van Davy Klaassen, wil hij zich waarmaken bij de zaterdag-hoofdklasser. Vandaag, zaterdag 20 september, te zien bij Huizen-Bennekom.

13-09-2014 22:37

BARENDRECHT - In een draak van een wedstrijd tegen Barendrecht mocht Spakenburg zich nog het meest gelukkig prijzen met een puntendeling. De thuisclub kreeg twee grote kansen, maar wist zich hier geen raad mee. Spakenburg was aanvallend  machteloos en speelde slap en ongeinspireerd. Dat de wedstrijd in 0-0 eindigde was niet meer dan terecht.

13-09-2014 18:05

SPAKENBURG - Na erg onrustige weken in Bunschoten-Spakenburg - waarin trainer Dogan Corneille werd ontslagen en voorzitter en technische commissie aangaven op te stappen - heeft IJsselmeervogels vanmiddag een bevrijdende overwinning geboekt. De eerste driepunter dit seizoen werd nota bene tegen koploper Capelle binnengesleept: 1-0.

12-09-2014 17:58

BUSSUM - Mr.Cocker HCAW heeft besloten om Ivan Rodriguez aan de kant te schuiven.

12-09-2014 17:51

WEESP - Bas Parinussa laat zich door een dwarslaesie niet afstoppen. De 33-jarige Weesper voltooide afgelopen zondag de kwarttriatlon in zijn woonplaats. ,,Ik richt me op wat ik wél kan.''

06-09-2014 19:33

SPAKENBURG - GVVV heeft sportieve revanche genomen op Spakenburg voor de verloren kampioenswedstrijd afgelopen seizoen. De Veenendaalse runner-up won op De Westmaat verdiend met 0-2.

06-09-2014 19:05

HOEK - IJsselmeervogels is er na een turbulente week niet in geslaagd om de eerste overwinning van het seizoen te noteren. Bij Hoek werd twee keer een voorsprong opgebouwd, maar aan het eind van het liedje waren de 'rooien' blij dat ze een punt mee konden nemen: 2-2.

05-09-2014 20:00

WEESP - Een opvallende verschijning, aanstaande zondag in de 25ste editie van de Kwarttriatlon van Weesp, zijn de broers Tim en Daan Jacobs. De negentienjarige eeneiige tweeling is nauwelijks uit elkaar te houden. ,,Het enige verschil? Ik heb een vriendin.''

SPAKENBURG - De geruchten over de terugkeer van Frans Adelaar als trainer van IJsselmeervogels zoemden al sinds zaterdag rond op sportpark De Westmaat, toen de Utrechter daar verscheen als toeschouwer bij het duel tegen FC Lisse. ,,Maar ik wist van niets. Als ik dit had geweten, was ik zaterdag niet gekomen’’, aldus Adelaar.

29-08-2014 15:09

HILVERSUM - Joop Snelling Berg en Ron Verweij zijn samen 125 jaar lid van FC Hilversum. Snelling Berg 65 jaar, Verweij zestig jaar. Snelling Berg (74) is erelid en heeft de gouden KNVB-speld gekregen vanwege zijn decennialange functies binnen het bestuur van de groen-witten. Verweij (73) voetbalde tot 2011 (!) nog zelf, is manusje van alles en jeugdleider bij de E2-pupillen. Een interview met twee clubiconen.

28-08-2014 23:00

UTRECHT - Mr.Cocker HCAW is het slotweekend met een 12-1-nederlaag begonnen bij UVV. De honkballers uit Bussum kwamen op 0-1, maar Sander Helmendach had zijn controle daarna niet op orde.

28-08-2014 22:06

MAARTENSDIJK - In de zaal mochten de korfballers van Tweemaal Zes al eens proeven aan de hoofdklasse; in de buitenlucht beleven de Maartensdijkers zaterdag de primeur op dat niveau. ,,Ik hoop dat we een rol van betekenis kunnen spelen'', zegt trainer Eric Geijtenbeek. Vanavond werkte de ploeg de laatste training af voor de start van de competitie.

HILVERSUM - Met machtige klappen beukt een roeiend tweetal over het Hilversums kanaal. Gevolgd door een motorboot met daarin een man met walkietalkie, die bijna non-stop aan het woord is. Het zijn Rogier Blink (32) en Mitchel Steenman (30), deelnemers aan het WK roeien in de mannen twee zonder stuurman, en hun coach Titus Weijschedé. ,,We kunnen hier heerlijk rustig varen.’’ 

20-09-2014 16:53

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft de stijgende lijn die vorig weekend tegen Capelle (1-0 winst) werd ingezet, niet weten voort te zetten. Thuis tegen HHC Hardenberg dolven de ‘rooien’ ondanks dat het de beste kansen kreeg met 1-3 het onderspit. 

14-09-2014 22:26

WAGENINGEN - De dames van Laren hebben in de tweede competitiewedstrijd in de hoofdklasse hun eerste zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Wageningen werd met 1-3 gewonnen.

13-09-2014 18:13

HEEMSKERK - Huizen heeft de draai dit seizoen nog niet gevonden in de hoofdklasse. Een matig optreden van de ploeg van Henk van de Pol in Heemskerk werd door thuisclub Odin '59 afgestraft: 2-1. Het was voor het eerst dat Huizen op bezoek bij deze opponent verloor.

12-09-2014 00:22

SPAKENBURG - Na het fel bekritiseerde, razendsnelle ontslag van trainer Dogan Corneille stappen voorzitter Peter van Diermen van IJsselmeervogels alsook de voltallige technische commissie op. Bestuurslid technische zaken Marcel de Graaf stelt eveneens zijn positie ter beschikking. 

10-09-2014 07:00

BUNSCHOTEN - Dogan Corneille, vorige week na twee competitienederlagen al ontslagen bij IJsselmeervogels, is woedend op het bestuur en de technische commissie van de club. Hij beschuldigt voorzitter Peter van Diermen en tc-lid Ruth van de Groep ervan dat ze al vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen aasden op een mogelijkheid hem te ontslaan. Van Diermen en Van de Groep wilden Frans Adelaar, vorig seizoen enige tijd interim-trainer, zo snel mogelijk weer binnenhalen, zegt Corneille. ,,Ik ben op schofterige wijze aan de kant gezet.''

07-09-2014 17:58

HUIZEN - Huizen is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd in de hoofdklasse in winst om te zetten. De ploeg bleef thuis tegen Montfoort steken op 2-2.

03-09-2014 18:30

SPAKENBURG - Na twee verloren competitiewedstrijden en een nederlaag in de beker tegen JVC Cuijk zit het trainerschap van Dogan Corneille bij IJsselmeervogels er alweer op. De oefenmeester kreeg vanmiddag van het bestuur van de 'rooien' te horen dat zijn contract wordt ontbonden.

30-08-2014 18:17

AMSTERDAM - Spakenburg is het seizoen met twee overwinningen prima begonnen. Maar de zege vanmiddag bij het uiterst povere zaterdagelftal van Ajax (1-2) gaf nog geen redenen tot een jubelstemming in het blauwe kamp. Puntenverlies werd maar net voorkomen, met dank aan drie invallers.

30-08-2014 17:42

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het blijft dit seizoen ploeteren geblazen bij IJsselmeervogels. Na de verloren competitie-ouverture tegen Kozakken Boys (1-2) en de zeperd in de beker tegen JVC Cuijk (1-3) wisten de Vogels ook thuis tegen FC Lisse het tij niet te keren: het werd 0-1. 

HUIZEN - Frits van Amersfoort heeft het weer geflikt; de opleider van topcoureurs heeft in Huizen ditmaal Max Verstappen klaargestoomd voor de Formule 1. Een interview met de kampioenenmaker.

23-08-2014 23:35

BUNSCHOTEN - Na een flitsende openingsfase waarin Kees Tol met twee goals  tot de grote man zou uitgroeien, had Spakenburg geen kind meer aan het defensief zeer zwak voor de dag komende Rijnsburgse Boys. In de tweede helft kwamen de blauwen minder sterk voor de dag, maar konden de bezoekers vrijwel niets uitrichten. In de slotfase gaf Spakenburg nog even gas en konden er nog twee treffers aan het totaal worden toegevoegd: 4-0.    

23-08-2014 19:29

WERKENDAM - In een spannende maar rommelige wedstrijd heeft IJsselmeervogels zich zaterdagmiddag een slechte dienst bewezen. Het verloor met 2-1 uit bij Kozakken Boys.

22-08-2014 15:23

BUSSUM - Voor het tweede jaar op rij is de degradatiestrijd in de hoofdklasse beslist door puur amateurisme. Was het vorig jaar raak bij AdoLakers, nu had Hawks zijn zaakjes niet op orde. Daardoor kunnen de honkballers van HCAW alweer opgelucht adem halen.

LOOSDRECHT - De kenners hielden haar al langer in de gaten, maar Jip Vastenburg (20) vestigde haar naam vorige week op het EK atletiek ook bij het grote publiek. Een week later baalt ze overigens nog steeds stevig van haar vierde plaats op de 10 kilometer.


Stelling

Bommen krijgen IS niet klein

President Obama van de Verenigde Staten lijkt ernst te maken van zijn voornemen om IS te vernietigen. Met aanvallen op het hoofdkwartier van IS in Raqqa in Syrië zouden afgelopen etmaal twintig IS-strijders zijn omgekomen. Nu opnieuw 130.000 vluchtelingen vanuit Syrië de grens met Turkije zijn overgestoken, is het begrijpelijk dat de VS en zijn bondgenoten iets willen doen om rust in de regio te brengen. Maar bombardementen krijgen IS niet klein. Obama kan bombarderen tot hij een ons weegt, maar alleen een bezetting kan rust in de regio brengen. En ja, dat betekent inzet van soldaten en nog meer ruzie met Rusland.

Stelling
Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Leon Plusjé
Dermatoloog
22-09-2014 16:32 Vraag & antwoord

Vergroeide teennagels, nagels die steeds afbreken of kalknagels. Veel mensen hebben weleens last van een aandoening aan de nagels. Volgens dermatoloog Leon Plusjé van het Rode Kruis Ziekenhuis is er relatief weinig kennis op dit gebied, waardoor vaak verkeerde diagnoses gesteld worden.

Een vergroeide of loszittende teennagel kan ontstaan doordat veters van de schoenen verkeerd gestrikt worden. ,,Een simpele ‘veterstrikcursus’ kan in deze gevallen veel leed verzachten en voorkomen", legt hij uit. Hij heeft veertien jaar ervaring op het gebied van nagels, leidt een van de drie gespecialiseerde nagelpoli's in Nederland en is de juiste persoon om verschillende vragen over nagelaandoeningen te beantwoorden.

 

 

Lees verder!