Gooi en Eemlander - Sport Regionaal
 
23-10-2014 19:00

NEDERHORST DEN BERG - Drie keer op rij Europees kampioen in de Supermonoklasse. Motorcoureur Mike Velthuijzen (31) uit Hilversum rijgt de successen aaneen. Wat hij volgend seizoen gaat doen is nog de vraag, want zijn eigen bedrijf in Nederhorst den Berg slokt ook behoorlijk wat van zijn tijd op.

23-10-2014 07:00

HUIZEN - SCHC, HIC en HDM vormen sinds afgelopen weekeinde de verwachte top drie in de overgangsklasse B bij de heren. Kort daar achter volgen de hockeyers van Huizen, die afgelopen zondag tegen SCHC hun eerste nederlaag opliepen, maar nog altijd prima meedoen in de top. ,,Ik geloof wel in de grap van Robert-Jan’’, lacht Gijs Hibbeln.

14-10-2014 17:30

HILVERSUM - Ze vormden in 2005 een zeer succesvol aspirantenteam bij Hilversum Hurricanes. Sedley Karel, Timo van Ancum, Kevin Dirksen, Thomas Smits en Jasper Keijzer vlogen uit en spelen inmiddels allemaal in de hoofdklasse. Afgelopen weekeinde keerden ze even terug bij de club waar het voor ze begon, om een clinic te geven.

11-10-2014 21:01

ACHTERBERG - Net als een week geleden, toen thuis tegen Stedoco, speelde Huizen vanmiddag bij VVA'71 in Achterberg een doelpuntloos duel.

11-10-2014 17:04

RIJNSBURG - IJsselmeervogels heeft drie belangrijke punten gepakt. In de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys maakte de jonge vleugelaanvaller Bryan Burgerhout in blessuretijd de bevrijdende 1-2.    

10-10-2014 18:00

ALMERE - Anderhalf jaar geleden werden Selena Piek (23) uit Weesp en de twee jaar oudere Brabantse Eefje Muskens aan elkaar gekoppeld. De badmintonsters moesten even aan elkaar wennen, maar na zes toernooizeges op een rij behoren ze ineens tot de wereldtop. Het Dutch Open in Almere is deze week voor Piek een tussenstop richting het ultieme doel: de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

04-10-2014 18:07

HUIZEN - Dat er geen doelpunten vielen bij Huizen-Stedoco, betekende niet dat het duel in de hoofdklasse saai was. Integendeel: beide ploegen gingen vol voor de winst en creëerden kansen, maar de lat en twee excellerende keepers zorgden ervoor dat er niet gescoord werd. ,,Het was een leuke 0-0'', vond Huizen-doelman Johan Verkerk.

04-10-2014 18:00

SPAKENBURG - In een uiterst vermakelijke wedstrijd heeft IJsselmeervogels thuis een punt gepakt tegen ONS Sneek, of beter gezegd: twee punten verloren. Het was een groot wonder dat er aan de Westmaat niet werd gescoord, want de kansen aan beide zijden waren legio. Sneek liep, samen met het publiek, als winnaar van het veld. 

03-10-2014 15:26

AMSTERDAM - Wasmeer en Loosdrecht hebben het niet getroffen met de loting voor de eerste afvalronde van het bekertoernooi van district West 1, die in het weekeinde van 18 en 19 oktober gepland staat.

ST ANDREWS - Daan Huizing geniet intens van zijn debuutjaar op de European Tour. Maar om volgend jaar opnieuw op dit niveau te mogen acteren, moet de golfer uit Soest de komende weken nog wel aan de bak. ,,Ik wil zo snel mogelijk die tourkaart binnen tikken.''

 
27-09-2014 19:09

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dankzij een treffer van invaller Joël Tillema in blessuretijd sleepte Spakenburg zaterdag toch nog een puntje uit de strijd tegen Scheveningen: 3-3. Op Tillema na waren er echter maar weinig 'blauwe' spelers die met een glimlach het veld verlieten. ,,Het liep niet'', bromde speler Dominique Scholten.

27-09-2014 17:47

PUTTEN - Een week na de vechtpartij tussen de spelers van Huizen en Bennekom hebben de groen-gelen zich in de uitwedstrijd tegen SDC Putten van een betere kant laten zien. De ploeg, op papier ernstig verzwakt door schorsingen, pakte zaterdag een keurige 1-2-overwinning mee uit Putten.

 
27-09-2014 17:07

MAASSLUIS - Uit bij Excelsior Maassluis heeft IJsselmeervogels zaterdag drie uiterst belangrijke punten gepakt. In een vrij gezapige wedstrijd kwamen Mike van de Laar (met een schitterend zondagsschot) en Bryan Burgerhout, na goed voorbereidend werk van Thomas Verheijdt, tot scoren.  

LAREN - Joyce Sombroek stond er weer. Na haar val van de trap, afgelopen zondag, bleek ze vrijdagavond in staat om weer onder de lat te gaan staan bij Laren in de topper tegen Den Bosch. Met enkele reddingen hielp ze haar ploeg aan een 2-1-zege.

23-10-2014 17:45

SPAKENBURG - Jochem Twisker krijgt een uniek contract bij Spakenburg. De Bussumse trainer komt in vaste dienst en krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Twisker is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij de ’blauwen’.

23-10-2014 07:00

HUIZEN - ,,Het hele team baalde’’, blikt Gijs Hibbeln terug op het moment dat de indeling van de twee overgangsklassen bekend werd. Huizen was in poule A geplaatst, terwijl de regionale rivalen Gooische en Laren in poule B zitten.

11-10-2014 21:57

SPAKENBURG - Voor rust zat Spakenburg, getuige de 3-1 tussenstand, al op rozen tegen het met een aantal invallers aantredende FC Lisse. Na de 4-1 van Kees Tol in het begin van de tweede helft viel er lange tijd niets te beleven op de blauwe zijde van De Westmaat, maar in de slotfase bepaalde invaller Peter de Lange de eindstand op 5-1.  

 
07-10-2014 17:00

LOOSDRECHT - Loosdrechter Martin Heineke (70) is een levende legende, met achttien nationale zeiltitels achter zijn naam. Zoon Bob (24) werd lang gezien als 'de zoon van', maar heeft inmiddels met meerdere grote titels aangetoond dat hij veel meer is dan dat. Een dubbelinterview met vader en zoon.

05-10-2014 15:39

LAREN - De hockeysters van Laren zijn na zes wedstrijd alleen koploper in de hoofdklasse. Ook de tweede topwedstrijd van het seizoen, tegen het tot zondag nog ongeslagen SCHC, werd gewonnen: 3-2.

04-10-2014 22:54

WERKENDAM - Tegen koploper Kozakken Boys kwam Spakenburg voor de vijfde achtereenvolgende keer in de competitie niet tot winst. Na een zeer boeiend voetbalgevecht, waarin beide defensies vooral voor rust fout op fout stapelden, kwam er uiteindelijk een terechte remise uit de bus rollen.

01-10-2014 18:04

HUIZEN - De tuchtcommissie van de KNVB heeft vijf spelers van Huizen en twee van Bennekom voor anderhalf jaar geschorst vanwege hun aandeel in de vechtpartij die op 20 september ontstond na afloop van het duel tussen de twee clubs.

01-10-2014 16:46

BUSSUM - Gijs Selderijk heeft bij de Nederlandse honk- en softbalbond KNBSB de erfenis van Robert Eenhoorn in handen gekregen. De 51-jarige inwoner van Bussum gaat als technisch directeur aan de slag.

01-10-2014 00:21

ZEIST - De tuchtcommissie van de KNVB heeft Huizen en Bennekom een jaar voorwaardelijk gegeven naar aanleiding van de ongeregeldheden tussen de twee voetbalclubs op 20 september.

ZEIST - Huizen en Bennekom werden dinsdagavond mondeling gehoord door de tuchtcommissie van de KNVB vanwege de vechtpartij tussen de twee elftallen op 20 september. Scheidsrechter Augustin, de besturen van de twee clubs en de spelers individueel legden verklaringen af. Waarschijnlijk wordt de uitspraak van de tuchtcommissie woensdagochtend al bekend.

26-09-2014 20:00

NAARDEN - Het lelijke eendje van voetbalclub NVC, de zaterdagtak, is met de komst van nieuwe trainer Eric de Jongh en enkele ervaren spelers plotseling een team om rekening mee te houden in de vierde klasse. Met potentie om een mooie zwaan te worden, al blijft de zondagafdeling van NVC de 'backbone'.

26-09-2014 14:40

NAARDEN - Na het landskampioenschap in 2013, werd afgelopen seizoen een deceptie voor rugbyclub 't Gooi. De Naarders eindigden roemloos in de middenmoot en na een matige start dit seizoen lijkt het opnieuw een teleurstellend jaar te worden voor de ploeg. Maar niet als het aan de nieuwe coach Bas Cornelisse (30) ligt.

23-09-2014 21:56

SPAKENBURG - Spakenburg heeft zich dinsdagavond prima verweerd tegen NAC in de KNVB-beker. De 'blauwen' verloren met 3-4, maar maakten er een amusante avond van.

HUIZEN - Voetbalvereniging Huizen heeft naar aanleiding van de vechtpartij van zaterdag na het duel met Bennekom twee spelers voor de rest van het seizoen uit de selectie gezet: Gino Heerings en Surainy Carolus. Twee anderen zijn (korter) geschorst.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!