Gooi en Eemlander - Metropool
 
25-10-2014 14:32

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd weer in.

 
25-10-2014 12:09

VELSEN-ZUID - De meeste mensen voelen zich bezwaard als ze een modderfiguur slaan, maar deze deelnemers aan de Strong Viking Obstacle Run zijn er juist trots op.

25-10-2014 08:03

HEERHUGOWAARD - Wandelen, fietsen, met de auto of de bus: Heerhugowaard biedt voor elke reiziger genoeg mogelijkheden om er komen en rond te kijken. Lees er alles op onze wandelsite. Daar staan ook actuele tips en leuke verhalen.

25-10-2014 06:00

AMSTERDAM - Middenin de Amsterdamse poel des verderfs – de Wallen – bevindt zich de oecumenische communiteit Spe Gaudentes, ofwel ’zij die zich verheugen in de hoop’ (Romeinen 12:12). De christelijke leefgemeenschap bestaat vijftig jaar en viert dit op 31/10 met een symposium in de Waalse Kerk.

25-10-2014 06:00

EGMOND - Voor de Abdij van Egmond - de oudste van de drie overgebleven Benedictijnse kloosters in ons land – is geen gebrek aan belangstelling. ,,Ons gasthuis zit altijd vol’’, zegt abt Gerard Mathijsen (77). ,,Wie een weekend wil logeren, moet anderhalf jaar tevoren reserveren.’’

25-10-2014 00:00

ALKMAAR - Honderden Nederlandse investeerders in het villaproject Pacific Gardens in Costa Rica vrezen dat ze weinig van hun belegde centen terug zullen zien. Bij de inmiddels failliet verklaarde investeringsmaatschappij Centurion is naar schatting 20 tot 25 miljoen euro zoek.

23-10-2014 15:18

SCHIPHOL - De supermarkt die Albert Heijn woensdag opent op de luchthaven Schiphol wordt de eerste supermarkt met het scan & go systeem. Klanten met niet al te veel boodschappen scannen die spullen bij een zuil en rekenen meteen af.

23-10-2014 09:23

HAARLEM - Voor de rechtbank van Haarlem staan vandaag (donderdag) twee verdachten terecht in de zaak rond de voormalige Haarlemse voetbalclub Young Boys. Het gaat om de tweeling Michael ‘Mike’ en Leon O. (29) uit Haarlem. Een verslaggever houdt een liveverslag bij vanuit de rechtszaal. Lees het hier.

23-10-2014 04:00

DEN HAAG - Gemiddeld elke twee à drie dagen wordt in Nederland iemand vermoord. Nabestaanden van moordslachtoffers hebben het vaak zwaar, zwaarder dan wanneer een naaste door natuurlijke oorzaken is overleden. Woede en wraakgevoelens tegenover de dader blijven maar malen. Bovendien roepen politieonderzoek en rechtszaken de traumatische herinneringen steeds weer op.

DEN HAAG/GRONINGEN - Wie een partner of familielid heeft verloren als gevolg van moord of doodslag, kan sinds kort terecht bij een gespecialiseerde therapeut. Onder leiding van de Groningse hoogleraar Klinische Psychologie Jos de Keijser is een landelijk Netwerk Traumatisch Verlies opgezet.

21-10-2014 14:18

AMSTERDAM - Menselijke factoren zijn met tachtig procent de grootste aandeelhouders van ongevallen in de luchtvaart. Het komt nog maar zelden voor dat puur en alleen door een technisch mankement een vliegtuig neerstort of een ongeluk krijgt. Dat blijkt uit de eerste publicatie van Luchtvaartfeiten.nl.

21-10-2014 10:08

SCHIPHOL - KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd. De maatschappij biedt reizigers de mogelijkheid om vluchten op dinsdag gratis om te boeken, liet een KLM-woordvoerster weten.

21-10-2014 09:08

HAARLEM - Voor de rechtbank van Haarlem staan vanaf dinsdag veertien verdachten terecht in de zaak rond de voormalige Haarlemse voetbalclub Young Boys. Hun wordt ten laste gelegd dat ze zich schuldig hebben gemaakte het organiseren van illegale pokertoernooien, het witwassen van crimineel geld, de teelt en handel van hennep, afpersing en wapenbezit.

Wie wilde, kon tijdens de Week van de Huidtherapie een vraag stellen aan een specialist van GezondDichtbij. Haar antwoorden zijn nu te lezen op de site.

25-10-2014 13:55

MONTREAL - Op Schiphol zijn zaterdagmiddag de laatste twee MD-11 toestellen van de KLM vertrokken naar Toronto en Montreal in Canada.

25-10-2014 08:11

AMSTERDAM - Het luchtruim boven risicogebieden blijft te lang toegankelijk voor passagiersvliegtuigen. Dit komt omdat informatie over veiligheid politiek wordt beïnvloed. Regeringen willen hun eigen luchtruim niet sluiten omdat ze dan indirect toegeven de situatie niet meer in de hand te hebben.

25-10-2014 07:00

Een team van medisch specialisten beantwoordt elke week op GezondDichtbij vragen over een medisch thema. U kunt nu vragen stellen over narcose voor, tijdens en na de operatie.

24-10-2014 22:00

HUIZEN - Leerlingen van middelbare scholieren delen in groten getale IS-onthoofdingsfilmpjes met elkaar via hun smartphones. De redactie maakte een rondgang langs een aantal middelbare scholen.

24-10-2014 09:14

HAARLEM - Op de derde zittingsdag van het Young Boys-proces staat vrijdag het pokeren centraal. In het kader van het Courage-onderzoek naar het criminele netwerk rond de voormalige voetbalclub deed de recherche 6 oktober 2011 in de nacht een inval in het clubhuis. Daar trof ze een kleine twintig pokeraars aan. Een verslaggever houdt een liveverslag bij vanuit de rechtszaal. Lees het hier.

 
23-10-2014 15:24

SCHIPHOL - De MD-11, met de bekende derde motor in de staart, maakt zaterdag de laatste lijnvlucht voor KLM van Montreal naar Schiphol. Dat is ook wereldwijd de laatste passagiersvlucht omdat KLM nog de enige maatschappij is die lijnvluchten met dit type toestel van de Mc Donnell Douglasfabrieken maakt. Na drie rondvluchten boven Nederland op 11 november wacht de sloop. Alleen enkele vrachttoestellen van het type MD-11 blijven Schiphol aandoen.

22-10-2014 14:54

AMSTERDAM - Rechtbank Amsterdam heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen in de zaak die Remzi Cavdar (21) heeft aangespannen tegen de William Schrikker Groep (WSG)

22-10-2014 12:04

HAARLEM - De provincie Noord-Holland stelt nog eens vijf ton beschikbaar voor de aanschaf en installatie van openbare WiFi-punten in Noord-Holland en voor de aanleg van breedbandnetwerken.

21-10-2014 17:12

SCHIPHOL - KLM en haar Amerikaanse partner Delta zijn bereid start- en landingsrechten op de route New York-Schiphol op te geven. Daarmee wordt het voor concurrenten mogelijk meer vluchten aan te bieden.

Een team van medisch specialisten beantwoordt elke week op GezondDichtbij vragen over een medisch thema. U kunt nu vragen stellen over staar en een optimale lensoplossing.

20-10-2014 16:16

HAARLEM - De provincie Noord-Holland is verlost van een hoofdpijndossier. Noord-Holland heeft haar resterende IJslandvorderingen (Landsbanki) zonder verlies weten te verkopen. Voor de provincie ging het om een bedrag van (omgerekend) 81,63 miljoen euro. Ook enkele gemeenten profiteren van de deal.

20-10-2014 15:13

AMSTERDAM - De kans dat geweld op oncontroleerbaar, buitensporig geweld is groter als in de groep van de daders familieleden bevinden. Ook als de slachtoffers op de grond terechtkomen of als de daders worden omringd door veel medestanders, kan geweld gemakkelijk escaleren.

20-10-2014 14:08

PETTEN - Statenleden van GroenLinks, PvdA en de Partij voor de Dieren willen van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland opheldering over de veiligheidssituatie rond NRG, de exploitant van de kernreactor in Petten.

AMSTERDAM - In de aanloop naar de opening van de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam worden maandag vijftien monumentale groepsportretten uit de 17e eeuw verhuisd.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!