16-jarige Hilversummer aangehouden dankzij DNA-match

Foto: archief ANP

HILVERSUM - Dankzij een DNA-match heeft de politie donderdag een 16-jarige jongen uit Hilversum aan kunnen houden. De jongeman wordt ervan verdacht op 25 oktober 2015 spullen te hebben gestolen uit een woning aan de Van de Sande Bakhuyzenstraat.

In de nacht van 24 op 25 oktober 2015 wist de verdachte via een open raam een huis binnen te sluipen en waardevolle spullen te stelen. De bewoners lagen op dat moment te slapen. De diefstal werd ’s ochtends pas ontdekt.

De politie stelde bij hun onderzoek het DNA van de verdachte veilig. Eind augustus 2016 verscheen het DNA van de jongeman pas in de databank, omdat hij toen werd veroordeeld voor een ander strafbaar feit. De zaak kon destijds pas opgelost worden door de recherche.

De verdachte is uiteindelijk in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is hij verhoord en kreeg hij een proces-verbaal. De jongen mag de behandeling van zijn zaak in vrijheid afwachten.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Dure pillen niet vergoeden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich rijk gerekend. De zorgpremie voor volgend jaar gaat fors hoger uit vallen dan gedacht. Naar verwachting gaat het om een stijging van bijna tien procent. De hogere premie is vooral het gevolg van peperdure nieuw ontwikkelde medicijnen. De vraag rijst of deze innovatieve pillen, die soms tot niet meer dan een marginale verbetering van de levensverwachting leiden, wel collectief betaald moeten worden. Om de zorg betaalbaar te houden moeten misschien pijnlijke keuzes gemaakt worden. Dure pillen moeten niet altijd vergoed worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder