Tergooi viert tienjarige fusie [fotoalbum]

Studio Kastermans

HILVERSUM - Een koninklijke ontvangst vrijdag voor patiënten en bezoekers van Tergooi. Lakeien en hofdames, een clown en muzikanten verwelkomden bezoekers, die met paard en wagen van hun auto naar de entree werden vervoerd.

Door Annemarie de Jong - 23-9-2016, 14:38 (Update 23-9-2016, 16:46)

Tergooi vierde dat Ziekenhuis Gooi-Noord (Blaricum) en Ziekenhuis Hilversum tien jaar geleden fuseerden.

Op beide locaties speelden muziekensembles in de centrale hal en liepen sneltekenaars rond. Alle opgenomen patiënten kregen een feestelijk ontbijt en diner geserveerd en zijn in de watten gelegd door een beautyteam. De Groene Kas in Blaricum was omgetoverd tot een loungeruimte met stoel- en handmassages. Cliniclowns en stichting Muziekids vrolijkten de kinderafdeling op.

’Tergooiziekenhuizen’ ontstond in 2006 na een fusie tussen Gooi-Noord en Ziekenhuis Hilversum. Beide ziekenhuizen zijn langere tijd geleden ook weer ontstaan uit een samengaan van ziekenhuizen. Sinds het voorjaar van 2013 staat Tergooi op de gevel en verdween ’ziekenhuizen’ uit de naam.

Tergooi wilde patiënten en bezoekers in het zonnetje zetten ’om hen te bedanken voor hun vertrouwen’. ’s Avonds was er groot feest voor alle medewerkers.

App-gebruikers zien het fotoalbum hier.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Gerelateerde media
Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder