Eline Berends naar landelijke finale natuurkunde Olympiade

HUIZEN - Eline Berends uit de vierde klas van TalentHZM van scholengemeenschap Huizermaat in Huizen heeft de landelijke finale van de natuurkunde Olympiade bereikt.

Door Eddie de Paepe - 23-9-2016, 14:12 (Update 23-9-2016, 14:12)

’Een geweldige prestatie gezien het feit dat zij niet eens natuurkunde in haar pakket heeft’, meldt de school. In de finale, die donderdag 29 plaatsvindt op de Universiteit in Leiden, strijden dertig leerlingen uit het hele land om de eerste plaats.

De finaleronde bestaat uit een toets met open vragen en een meerkeuzetoets. Daarnaast maakt elke deelnemer een filmpje met een uitwerking van een vraag uit de eerdere rondes van dit jaar. Volgens de organisatie van de natuurkunde Olympiade (de NOJ) zijn de toetsen in vergelijking tot voorgaande jaren een stuk pittiger.

Eline doorliep de eerste en tweede ronde van de Olympiade moeiteloos, aldus de Huizermaat. ’Ondanks dat ze zelf het idee had dat natuurkunde niet helemaal haar ding was.’ Zij koos geen natuurkunde in haar profiel omdat er zoveel vakken zijn die ze leuk vindt en ze uiteindelijk toch een keuze moest maken. ’Dat ze nu in de finale staat, vindt ze daarom nóg leuker.’Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling