Extra politie-inzet in Laren

Foto: ANP

LAREN - De politie houdt een week lang extra toezicht in Laren. Er worden nog meer veiligheidsmaatregelen getroffen, maar daarover doet de politie geen mededelingen.

Door Henk Runhaar h.runhaar@hollandmediacombinatie.nl - 22-9-2016, 19:21 (Update 23-9-2016, 15:30)
’Schrik van Laren’ opgepakt, maar ook weer heengezonden

Aanleiding is de arrestatie en vrijlating donderdag van de criminele en verwarde man die in het Gooi al maanden geldt als ’schrik van Laren’. Agenten voerden de 28-jarige Laarder ’s morgens vroeg geboeid weg uit zijn woning, melden getuigen. Hij werd aangehouden op verdenking van het stelen van gereedschap in Baarn. Donderdagavond wordt de man heengezonden.

Larense fietsenmaker woedend om diefstal peperdure bike

Larense fietsenmaker Edwin van den Brink is woedend over de diefstal van zijn peperdure mountainbike. Vooral omdat hij denkt te weten wie dat op zijn geweten heeft, namelijk de criminele en verwarde man die geldt als ’schrik van Laren’.

Lees verder...

Burgemeester Elbert Roest, politie, justitie en hulpverleners hielden donderdagmiddag extra overleg over de man. Besloten is tot meer politietoezicht. ,,Om de kans de man op heterdaad te betrappen te vergroten. Maar ook om te voorkomen dat mensen eigen rechter spelen’’, zegt een politiewoordvoerster.

Achter de schermen wordt volop gewerkt aan ’dossiervorming’, met als doel de man voor langere tijd op te bergen. Tot nog toe valt hij tussen wal en schip - niet ’gek’ genoeg voor een opname in een psychiatrische instelling en niet crimineel genoeg voor een gevangenisstraf. Woensdag moet de Laarder voor de politierechter verschijnen voor het stelen van geld bij SV Laren en mishandeling.

Buurtbewoners zijn doodsbenauwd voor de man. Ook elders in Laren en in omliggende plaatsen als Hilversum, Eemnes en Baarn zorgt de Laarder voor ellende. Het gaat om diefstallen, insluipingen, oplichting en bedreigingen. Een Hilversumse werd voor zevenhonderd euro opgelicht, meldt ze. ,,Ik gaf hem geld voor het aanschaffen van een nieuwe schutting die hij zou plaatsen. Nooit terug gezien.’’ Op veel plekken in Laren wordt met posters voor de man gewaarschuwd.

Dit artikel is gepusht naar onze nieuwsapp. Heeft u de app nog niet? Download hem snel voor Android of IOS.Meer over dit onderwerp
  • Larense fietsenmaker woedend om diefstal

    Larense fietsenmaker Edwin van den Brink is woedend over de diefstal van zijn...
  • ’Schrik van Laren’ opgepakt

    De criminele en verwarde man die geldt als ’schrik van Laren’ is donderdagochtend...
  • ’t Gooi gaat gebukt onder ’schrik van Laren’

    Scholen, (zorg)instellingen, sportclubs en particulieren in Laren werden al...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling