Rutger kiest de lekkerste taart van Kerkelanden

HILVERSUM - Thuisbakkers moeten snel aan de slag voor Heel Kerkelanden Bakt.

Door Annemarie de Jong - 22-9-2016, 18:41 (Update 22-9-2016, 19:31)

Taarten kunnen zaterdag tussen elf en twaalf uur worden afgeven in de centrale hal van winkelcentrum Kerkelanden. ,,Ik verwacht toch zeker een taart of veertig”, zegt slager Mirek Mulder, mede-initiatiefnemer. Hij is zelf ook jurylid. ,,Ik sla mijn ontbijt maar even over.”

Heel Holland Bakt winnaar 2013 Rutger van den Broek maakt om half drie bekend wie de lekkerste taart van Kerkelanden heeft gebakken. Voor de Hilversummer - van bakblog rutgerbakt.nl, schrijver van de Bakbijbel en medebedenker van het Dudoktaartje - is het een thuiswedstrijd. ,,Ik woon om de hoek, het is mijn winkelcentrum”, zegt hij.

Smeuïge vulling

,,Waar ik op let bij de taarten? Het moet er lekker uitzien en het moet lekker zíjn. Ik vind het altijd fijn als een taart meerdere lagen en texturen heeft; een knapperige bodem en smeuïge vulling. Er moet iets gebeuren in je mond.”

Rutger van den Broek geeft zaterdag ook bakdemonstraties. Voor kinderen zijn er workshops cupcakes bakken. Het bakfestijn is bedoeld als actie om tijdens de enorme verbouwing van het winkelcentrum bezoekers te blijven trekken. Slager Mulder: ,,Eind februari is alles klaar. Acht maanden sneller dan verwacht.”Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Dure pillen niet vergoeden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich rijk gerekend. De zorgpremie voor volgend jaar gaat fors hoger uit vallen dan gedacht. Naar verwachting gaat het om een stijging van bijna tien procent. De hogere premie is vooral het gevolg van peperdure nieuw ontwikkelde medicijnen. De vraag rijst of deze innovatieve pillen, die soms tot niet meer dan een marginale verbetering van de levensverwachting leiden, wel collectief betaald moeten worden. Om de zorg betaalbaar te houden moeten misschien pijnlijke keuzes gemaakt worden. Dure pillen moeten niet altijd vergoed worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder